Új hozzászólás Aktív témák

  • S1M0N

    senior tag

    Sziasztok!

    Most találtam rá a topikra, és külön öröm, hogy PH-n ilyen is van, mert amúgy is kerestem egy helyet, ahol ki lehet tárgyalni az aktuális olvasnivalókat témájuktól függetlenül.

    Én már jó ideje Maurice Druon: Az elátkozott királyok című 7 kötetes történelmi regényt olvasom, és nagyon tetszik.

    Tűz és Jég Dala rajongói oldalán olvastam, mint ajánlott könyv, és bár kicsit szkeptikus voltam, de leárazáson megvettem mind a 7 könyvet (bár telefonon olvasok, de jó a polcon is látni a könyveket), és el is kezdtem.

    Az eleje tényleg lassan indul (több fórumon is ezt írták, és ez így is van), de aztán beindulnak az események, és én később sem éreztem, hogy visszaesett volna a színvonal. Elsősorban a hatalmi harcokat ismerhetjük meg alaposabban és azt, hogy a céljaik érdekében ki mire volt képes akkoriban, az akkori lehetőségekkel.

    Az meg külön tetszik, hogy többségében valóban élt személyek vannak az események középpontjában (ezért is történelmi regény :B ), bár ha valaki rákeres 1-1 személyre, akkor akár el is spoilerezhet magának pár dolgot.

    Sok a szimpatikus, valamint a kevésbé szerethető karakter is, de általánosságban elmondható, hogy kimondottan gonosz nincs, mindenki szürke jellem. Mindenkinek vannak céljai, és eszerint cselekednek.

    Az már más kérdés, hogy ez Franciaországnak/Angliának, vagy az akkori egész világnak mennyire volt jó...

    Külön érdekes megfigyelni, hogy az egymást váltó uralkodók és tanácsosaik hogyan tudják lerombolni, vagy éppen helyrehozni azt, amit az elődjük hátrahagyott.

    Jelenleg a 6. könyv vége felé járok, de az már biztos, hogy érdemes volt megvennem, mert tényleg nagyon jó kis olvasmány.

Új hozzászólás Aktív témák