Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kazakovian35

    kezdő

    válasz I02S3F #79639 üzenetére

    Rendben, köszönöm.

    Némi alap infó: Lenovo IdeaPad 3 laptop, Pop_OS! 21.04 operációs rendszer, clean install.

    Amire időközben kaptam választ, az a képernyőzárolás parancs (SUPER + ESC) - úgy láttam, ezt nem tüntette fel az OS keyboard shortcut listája, de lehet, hogy csak benéztem. Ami viszont továbbra is kérdőjel.

    -Van arra mód, hogy a képernyő éber maradjon, ha lehajtom a fedelet? A Settings > Power beállításban nem találok ilyen opciót.
    -Tudok applikációkat jelszóval zárolni, vagy felhasználóhoz társítani? Erre azért van szükség, mert a laptop hivatalosan egy egyesületé és habár az idő 99%-ban én fogom használni, előfordulhat, hogy időről-időre oda kell adnom valakinek. Ebben az esetben viszont az illető hozzáférhet a Signal/Telegram beszélgetéseimhez, és minden egyébhez, ami nem igényel külön bejelentkezést. Emiatt érdeklődöm, hogy tudok e (akár másik applikációval) egyes programokhoz megnyitási/használati kódot rendelni, vagy ezt csak úgy tudom megoldani, ha csinálok egy személyes felhasználói fiókot, amihez hozzárendelem ezeket a programokat, meg egy nyilvánosat, aminél nem lesz semmi személyes? Van erre egyáltalán lehetőség?
    -Tudok ikont eltávolítani az applikáció ablakból? (A BleachBit-et letöltve kaptam két ugyanolyan ikont. BleachBit és BleachBit (as root))
    -Milyen exif cleaner appot javasoltok?
    -A Calendar/Contacts offline és helyileg ment?
    -A BleachBit használata esetén van valami, amire figyelnem kell? Az imént csináltam egy teljes tisztitást (minden létező négyzetet bepipáltam) és továbbra is hiba nélkül működik a rendszer (bár gondolom, clean install után olyan sok dolgot nem ronthatott el).
    -Ha úgy döntök, hogy kicsit személyre szabnám az OS kinézetét, merre érdemes elkezdenem nézelődni? (Ez nem annyira lényeg, meg amúgy is nagyon rá szoktam cuppanni a tutorial videókra, szóval ez majd alakul, csak gondoltam, ha van tipp, szívesen meghallgatom.)

    Hirtelen ezek jutnak eszembe, előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák