Új hozzászólás Aktív témák

  • Oppenheimer

    veterán

    válasz Tapsi #116013 üzenetére

    "Ez akkor lenne releváns, ha BTC-ben lehetne javakat vásárolni. Nem lehet. Ha meg át kell váltani USD-re, onnantól egy tőzsdére vagy utalva."

    2 dologban tévedsz:
    1.: Ha értékmegőrzésre használod, teljesen irreleváns hogy fiatra át kell-e váltanod vagy sem. Mindennek az értéket mérned kell valamiben, mindig lesz mérce.

    2.: Nem is mindennapi fogyasztásra való. Nem tudom figyelted-e, de már itt a fórumon is szóba jött olyan, hogy valaki például PMÁP-pal fizetne lakásért, meg ehhez hasonló trade ötletek. Semmi akadálya nincs annak, hogy 2 magánszemély (vagy intézmény) egymás között nagyértékű tradenél bitcoinban számoljon el. És miután egyre csak nő az adoptáció, így ez egyre gyakoribb lesz. Ha figyeled a híreket, akkor azzal is szembesültél hogy egyre több cég rakja az excess cash-ének egy részét bitcoinba.

    A spekuláció csak rárakódik erre, amiatt vannak a boom-bust ciklusok, ez egyszerű pszichológia.
    Ezért nem való a legtöbb befektetőnek. Nem értik az egészet és a volatilitás kicsinálja őket.

    Ha neked lenne igazad, akkor nem egyre magasabb medvepiaci aljak és bikapiaci csúcsok követnék egymást, hanem oldalazna és földbe állna. Ezek az érvek amiket felsorolsz az idő múlásával egyre gyengébbek lesznek, és igazából már ma sem állják meg a helyüket. Akkor se állták meg amikor 2017-ben beállította a 20k-s csúcsot, most már még kevésbé.

    [ Szerkesztve ]

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

Új hozzászólás Aktív témák