Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz OPiiPO #6011 üzenetére

    Ja. Mi köze az alaplap foglalatnak a szoftverhez :D Itt már minden volt, aminek semmi köze a témához. Amúgy azért is vezetnek be új foglalatot a néha előforduló tervezett elavultatás mellett, mert az érintkezők számát növelni kell, ahogy a processzorban egyre több tranzisztor, azaz mag / cache van, valamint a memóriavezérlő is cserélődik pl. DDR4 helyett DDR5-höz a nagyobb sebesség miatt már több érintkező kell.

    [ Szerkesztve ]

  • Sancza

    tag

    válasz OPiiPO #6011 üzenetére

    ezt kicsit szerencsétlenül/félreérthetően fogalmaztam meg, a két mondatot nem olyan összefüggésben akartam írni, ahogy neked és másnak lejött, bocsi

    "ezek után annyira nem hangoztatnám hogy szoftver fejlesztő vagy "
    Ezt arra értettem, hogy elképzelni se tudja az a lehetőséget, hogy egy sok évig megfelelő, tökéletesen működő protokol (api) esetleg az új követelményeknek már nem felel meg, vagy rengeteg extra munka kell, hogy a régivel megoldják az új követelményeket. Emiatt egy új protokolt (api) készítenek ami már nem feltétlenül kompatibilis a régivel, de hogy a régit protokolt használó eszközök továbbra is használhatóak legyenek, új protokol/api mellé egy adaptert/konvertert. Erre rengeteg példa létezik a nagyvilágban, ilyen kontextusban értettem azt a mondatot, hogy szoftverfejlesztőként tudnia kell, hogy ilyen azért nem egyszer kétszer fordult már elő és fog előfordulni a jövőben.
    Nem az AMD,INTEL témához kapcsolódóan akartam írni ezt a mondatot.

Új hozzászólás Aktív témák