Új hozzászólás Aktív témák

  • spe88

    senior tag

    válasz BitRider #53242 üzenetére

    Lehet itt most ebbe belemenni. Nekem nem jött be, másnak meg igen. Annál normálisabban meg nem tudom feltelepíteni, hogy letöltöm a MS oldaláról a Win10-et, felrakom egy pendrive-ra a gyári bootolóval és megveszi hozzá az ember a kulcsot.

    1. Feltelepítés után fossá fagy 10 percen belül, mert a Win Update automatikusan frissíti az AMD VGA driverét. Regeditben, meg services.msc-ben le kellett tiltanom a win updtate-et, autoupdate-et, hogy le tudjam tölteni a hivatalos AMD weboldalról a drivert, amit aztán fel tudok telepíteni, még mielőtt az Update működésbe lép, mert hamarabb megrohasztotta, minthogy letölthessem a legfrissebbet. Igen ezt megtehettem volna format előtt is, de hisz arról híres a Win 10, hogy az Update tökéletesen teszi a dolgát, és nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni az egyszeri usereknek, mint driverkeresés. Tévedtem.

    2. Miután ez megtörtént többi driver már nem okozott gondot. Azonban a webcam még mindig nem megy.

    Tele van tolva az internet, hogy "how to fix webcam issues under win10". Nyilván mindenki balf és Bill Gates-szintű informatikai tudás kell ahhoz, hogy egy win10 felmenjen és üzemeljen vele egy nyomorult webcam.

    Win 7-tel gond nélkül ment mind a VGA driver, mind a webcam driver. Ennyi.

    Elhiszem, hogy összességében jobb, meg új gépeken jobb a Win10. Én akkor hajítom el a gépem, ha elromlik, nem érzek fogyasztói társadalmi késztetést, hogy lecseréljem sem a laptopom, sem a telefonom 1-2-3 évente, mint egy átlag-PH-user. Nekem ez nem munkaeszköz, hogy kelljen mindig a jobb és jobb teljesítmény. A laptopom 10 éve van meg. Win 7-et egyszer raktam fel rá és 6-8 évig fent volt gond nélkül.
    Win10-et csak tegnap vagy 5x felraktam mire rájöttem, hogy az automatikus VGA driver frissítése fagyasztja meg. Ez ilyen. Elhiszem, hogy általában stabilabb cucc, nekem nem.

    A megoldás meg minden bizonnyal egy külsős webcam lesz. Olcsóbb venni 5-10k-ért valamit, minthogy szenvedjek itt az OS-driver issue-kkal napokat.

    [ Szerkesztve ]

    Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

Új hozzászólás Aktív témák