Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BitRider

    aktív tag

    válasz spe88 #53245 üzenetére

    Havonta 5-10 gépet telepítek Win 10-re, szerintem észrevettem volna, ha nem menne a VGA. Net nélkül kell telepíteni a rendszert (ennek több előnye is van) és egyből mehet rá az AMD cucc. Fogod a LAN kábelt és kihúzod – ez meglehetősen alap dolog.

    A Win 7-ezés már csak azért sem téma, mert hemzseg a javítatlan biztonsági résektől, ahogyan már egy programot sem tesztelnek rá. Egyszerűen nem alternatíva (ezért mondom, hogy viccnek se jó), és sose volt igazán kiemelkedő, csak jobb, mint az elődje.

    Egyébként egy IP kamerának a fókusztávolsága is más, mint ami egy webcamnek, így nyilván az a megoldás, hogy olyan eszközt veszel, ami a célnak megfelelő.

    A gépen is rengeteg minden múlik... Egy köhögős 4-6,. generációs gépen nehéz elképzelni, hogy mennyire gyors és reszponzív tud lenni a windows 9. generáción és fölötte, főleg NVMe SSD-vel.

    [ Szerkesztve ]

  • Cs1csó

    félisten

    válasz spe88 #53245 üzenetére

    Nyilván érdemes mindig a legfrissebb aktuális/támogatott oprendszert használni, de az adott hardver is lehet a szűk keresztmetszet, de most pl. a Windows 11-nél elég éles a határvonal:
    Intel 8. gen-től Windows 11, de igazi előnyre (Intel oldalt ismerem jobban azért csak ezt írom) a 12. gen-től lesz ahol már a gyors/lassú magok vezérlése adott feladathoz társítható.
    (Lassú mag = energiatakarékos)
    Ez elvileg kisebb villanyszámlát eredményezhez, akkus gépnél pedig hosszabb üzemidőt.

    +1 BitRider azon gondolatához, hogy már nem csak a foltozatlan biztonsági rések jelenthetnek gondot hanem lehet olyan programod ami a "régi" oprendszerrel (pl. Windows 7) nem fog rendesen működni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák