Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovacsmi_74

    aktív tag

    Üdv Mindenkinek!

    Valaki aki jártas ebben, tudna segíteni nekem?

    Lehet rendesen használni minden gond nélkül USB modemet USB Hub-on keresztül, vagy összeakadhatnak időnként?
    Én már csak erre tudok gondolni, mert hetek óta küzdök a netem-mel (Domino Net), időnként behal (pontosabban napi szinten, akár többször is).

    [link]

    [link]

    Az igazság az, hogy nálunk még nincs HSDPA lefedettség, kábellel azért általában 2 jel megjelenik a térerőnél.
    Lassan már két éve használom az eszközt, igaz november/decemberig kábel nélkül és csak EDGE-n, de ott mindig teljes térerővel ment. November vége óta már bejön az UMTS/HSDPA is, de csak kábellel.

    Alapból kaptam még a kütyühöz anno egy kábelt, csak az elég rövid (20-30 cm).
    Gondoltam veszek egy hosszabb kábelt, közben meg egy USB HUB-nál maradtam, mert a PC elején lévők sajnos már nem jók (megbabrálta korábban a kisfiam), gondoltam így két problémát oldok meg vele.

    Hát így visszagondolva valamikor azután kezdődhetett ez a mizéria. Ha lefagy a netem, akkor a program szerint még van kapcsolat, de az eszközzel már nem tudok semmit sem csinálni, sem visszatenni EDGE-re próbaképp, de a diagnosztika sem fut le, az sms-ek sem látszanak. Tehát az eszközt nem is találja. Ráadásul a gép sem áll le utána rendesen, hanem hosszan meg kell a végén nyomnom a kapcsoló gombot.

    Már oda-vissza telepítgettem a szoftverét, még az Option saját oldaláról is letöltöttem a saját szoftvert (egyébként jobb, mint a T-s), de a probléma nem oldódott meg.

    [link]

    Gondoltam valami más programmal akad össze, vagy a hálózattal lenne gond (bár minden nap, van hogy többször is?).

    Ma viszont bevillant, hogy talán hanyagolnom kellene az USB Hub-on keresztüli használatot, mivel annak is van egy drivere, az első használatnál telepítette magát.

    Nem akarom elkiabálni, de most kábelről megy csak, de így meg célozgatnom kellett, hogy valahogy kapcsolódni tudjak UMTS-re. De legalább itt akkor is lefutott a diagnosztika, tehát folyamatosan látja a gép az eszközt.

    Talán ez lehetett az oka, de azért várom a szakértők hozzászólását, illetve ha valaki még rajtam kívül így használja a modemet, és hasonló cipőben járna, akkor talán tudtam neki segíteni.

    Komolyan mondom, már inkább csak kínlódás volt a gépemmel az utóbbi időben netezni. Remélem ezzel megoldódik már végre a problémám...

    [ Szerkesztve ]

  • kovacsmi_74

    aktív tag

    válasz kovacsmi_74 #728 üzenetére

    Senki többet harmadszor?

    Akkor válaszolok magamnak, vagyis helyesbítek.

    Nem is a driverekkel lehetett a gond, hanem inkább csak arról lehet szó, hogy a PC-ről egy USB portból megy 4 felé az áram az USB Hub-ra, egyszerűen volt mikor már nem kapott elég tápot a modem.
    Egyébként visszagondolva, sokszor már a két kék LED sem világított, egy darabig még ment a net, de aztán egyszer csak már nem kapott elég áramot az eszköz.
    A kapcsolat is emiatt veszett el, vagyis az eszközt vált le, mert mint írtam sem diagnosztika, sem az sms-ek megtekintése, stb. nem ment. A PC-t is azért nem tudtam lekapcsolni talán, mert a gép elvesztett egy hardvert, és a gép állítólag ilyenkor próbálja keresni az eszközt.

    Szép estét!

  • kovacsmi_74

    aktív tag

    válasz Sas madár #730 üzenetére

    Úgy tűnik, megoldódott a probléma. Most a modemhez kapott kb. 20-30 cm-es usb hosszabbítóval megy gond nélkül a net (ehhez még gyárilag adtak, plusz még egy magenta színű nyakbaakasztót is).

    A hub egy hosszabb (~1m ?) kábellel működik, és az ami a hub-ba megy az mikro usb csatlakozású. Szerintem a hossza nem számíthatott annyira, inkább az 4 felé osztódás miatt nem jutott annyi áram a modemnek.

    Most már néhány napja hub nélkül használom, csak a rövidebb kábellel, gond egy szál se, a térerőm az max. 2 jel, de még akkor sem szakad a kapcsolat, ha éppen üresek a térerőt mutató "pálcikák". Az igaz, hogy fixen UMTS/HSDPA-ra van téve az eszköz.
    Ja és simán megy a GlobTrotter Connect-tel is, amiben több a funkció mint a web'n'walk Manager-ben.

    A hub most is be van dugva a gépbe, ha rá kellene dugni valamit éppen, és most közvetlenül egymás mellet is van a két eszköz. Úgy vettem észre, még így is erősít a jelen a hub. Egyébként az ablakba kellene tennem a modemet, így pedig simán az íróasztalon van.

    Olyan sem volt, hogy ne tudtam volna normálisan lekapcsolni a PC-t, ami ugye amiatt volt, hogy a modemet egyszer csak nem találta a gép, és állítólag ilyenkor próbálja keresni a gép az eltűnt eszközt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák