Új hozzászólás Aktív témák

  • ddekany

    veterán

    válasz Hieronymus #65 üzenetére

    Ha lesz ilyen most-már-tényleg-AI, akkor arra is igaz, hogy az emberi kultúrából indult el, a mi "gyerekünk". Ha valakit ez a tény önmagában megnyugtat. ;]

    Az tartós egy időben létezésnek sok akadálya lehet. A legkevésbé drámai, hogy egyszerűen munkára/felfedezésre/gyerekezésre motiváltalanok leszünk, lezüllünk, és önkéntesen kihalunk. Drámaibb eshetőség, hogy konfliktust szül, hogy az emberek nem akar kontrollt veszíteni. A szabadon otthagyott emberiség meg tud újabb intelligens-izét készíteni, ami alighanem jelentős kockázat. Az erőforrás dolog... lehet, hogy 100x ekkora IQ-val nincs 100x akkora csoda, nem fog csak úgy nullponti energiával kirepülünk az űrbe Dyson gömböt építeni, hanem logikusabb a helyi erőforrásokkal kezdeni, vagy megváltoztatni a környezeten, olyan módon ami mellékesen nekünk rossz. Az ember meg tán értéktelen... vagy ha kutatásra kell, elég egy kis kolónia. Egyszerűen irracionális lehet meghagyni.

    Egy szó mint száz, elég nagy bátorság ezt a kockát eldobni. Persze nem bátorságból dobjuk, csak ez a természetünk, hogy el kell dobnunk.

Új hozzászólás Aktív témák