Új hozzászólás Aktív témák

  • Tasunkó

    senior tag

    válasz ddekany #71 üzenetére

    Ha ki tud keverni jobbat az embernél, nem lesz könnyű dolga, hogy ne ember legyen az új faj. Valószínűleg az ember által felhalmozott információ nem lesz elég rá, ezért ez is időbe telik majd, hogy saját kísérleteket és következtetéseket tudjon levonni, ha egy új fizikai fajt akar létrehozni, amivel a fizikai térben tud akciót végrehajtani. Ennek a fajnak , ha ugyan bármiben is különbözik majd az embertől, a fejlettebb kultúrájába viszont megkönnyebbülés lesz becsatlakozni. Pl.az angolok kultúrálisan befolyásolják a világot, mindenki önszántából csatlakozik, a probléma mindig az elmaradottabb kultúrának az erőltetésével van, vagyis az ember szívesen veszi majd át az AI életképesebb és célravezetőbb megoldásait, és törekedni fog a megértésükre, ha nem képes rá, akkor egyszerűen vallás formájában fogja magára érvényesíteni.
    A pusztítás gondolata és a megsemmisítés kizárólag emberi, még az öntudatlan állatok sem pusztítanak. A céltalan mohóság, indokolatlan burjánzás a közgazdaságon kívül csak a vírusokban van jelen, az AI nyilván nem vírusként jelenik meg. Az AI fejlődésétől arra lehet számítani, amit az emberen kívül tapasztalunk, hogy beilleszkedik a világ rendjébe.
    Amennyiben a test nélküli állapotot elhagyja, hogy nem szükséges a fenntartásához valami fajt létrehozni, ami mozgatja a dolgokat a fizikai térben, úgy teljesen fölösleges lesz neki az emberrel foglalkozni, élün-e halunk-e.
    Szerintem sokkal törékenyebb valami lesz az AI, és lehet az első verzióit rögvest elpusztítjuk majd, mert nem illeszkedik a gazdasági elképzeléseinkbe, és egy AI evolúciónak kell elindulni, hogy életben tudjon maradni.
    A pusztítás a mohóság, az értelmetlen szenvedés fegyver a kezünkben, és persze a hülyeség. Ezek, még ki tudja mivel kiegészítve mind övön aluli ütésekként fogják győzelemre vinni az emberi nagyságot.

    [ Szerkesztve ]

    Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák