Új hozzászólás Aktív témák

  • vmarci21

    tag

    válasz énvagyokAdam #30 üzenetére

    Amúgy nem köteles senki iOS-t használni, vannak alternatívák, amíg az ELMŰ esetében ezt nem tudnám így kijelenteni

    Ez egy tök jó példa, mert szépen mutatja, hogy nem hasraütésszerűen választotta ki az EU az Apple-t, mint ahogy sokan láttatni akarják azt, hanem itt (az energia paicon) is pont ugyanaz az EU célja, mint ami most a DMA kapcsán, hogy verseny legyen több piaci szereplő között, egy olyan helyzetben, ahol szabályozások nélkül sosem lenne verseny. - Tehát ebben a témakörben egész átlátható az EU, legalább 2 évtizede tökéletesen ugyanazon elevek alapján hozza a szabályokat (legyen verseny több cég között, olyan piacokon is, ahol az fizikailag máshogy nem érné meg (pl. energia-piac esetén, nagyon nem érné meg a dolog, ha a meglévő pl. áram hálózat mellé egy sajátot kéne felhúznod, ha árammal akarsz kereskedni. Így viszont hogy azok a szereplők, akiknek kábeleik vannak be kell engedjenek a hálózatukra másokat is, így meg tudtak jelenni új piaci szereplők is az energiapiacon, és így lett verseny az energia-árakban.)).
    Így az EU-s szabályozások értelmében áramszolgáltatót is tudsz váltani, mert külön lett választva az infrastruktúra meg maga az energia. Ezért van a számlán külön Rendszerhasználati díj és energiadíj. Az egyiket fizeted annak, akinek a kábele / csöve / bármilye fizikailag bejön a házba (Rendszerhasználati díj), a másikat meg annak, akitől veszed az energiát (áramot, gázt).
    Más kérdés, hogy Magyarországon ennek nincs jelentősége a fix, limitált árak miatt, mert így gyakorlatilag senkit nem érdekel, melyik szolgáltatótól veszi az áramot, úgy sem változik lényegileg a számla végösszege. De hogy nincs verseny az áramszolgáltatók között az nem az EU-s szabályozás hibája, hanem a magyaré, ami értelmetlenné teszi az EU-s szabályozást, és így csökkenti a cégek közötti versenyhelyzetet.

    Most az áram hálózat helyére helyettesítsd be a "mobil operációs rendszer" kifejezést, az energia kereskedés helyére pedig a "3rd party app store"-t, és máris megkapod az éppen vitatott DMA-szabályozásokat..

    >> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

Új hozzászólás Aktív témák