Új hozzászólás Aktív témák

  • kárátékutyá

    őstag

    válasz Asbee #15465 üzenetére

    Én K601-ről váltottam AD900x-re. Volt a fejemen K701 is, de akkor nem volt nálam a K601, így összehasonlításom nem korrekt teljesen, nagyon hasonlónak gondolom hangkarakterben a kettőt. Külföldi teszteken több helyen is jobbnak hozták ki a K601-et. Nekem mióta megvolt, egyszerűen nem voltam elégedett a hangjával. Superlux 668B-t váltott, azt nem volt azért nagy ász odaverni, elég volt hogy végre nem karcolt a teteje. Cserébe viszont dinamikátlan, kimért, számomra túl precíz volt a hangja, mélyeket nyomokban tartalmazott csak. Tere (amennyire beszélhetünk fejesnél egyáltalán térről) nem volt rossz. Dinamikus zenék a szó legszorosabb értelmében hallgathatatlanok vele, pld Daft Punk új albuma...hát az valami rettenet. Klasszikus, kevés hangszeres, nem túl sok "tutit" tartalmazó zenék kellemesek voltak rajta, énekhangja nagyon szép, picit fátyolos talán, de mindenképpen hosszú távon is elviselhető/élvezhető.

    Az AD900X már más tészta. Mivel nagyon koherensen is azt gondolom ízlés függő a hifi, számomra agyonverte a K601-et. Mintha nem egy bolygón készültek volna. Mélyek rendben, dinamika OK, részletessége brutális, "tere" jobb. Egyedül egy kis közép-magas kiemelés az, ami első körben zavart, de aztán az ember agya alkalmazkodik, legalább is az enyém ezt tette. Cserébe viszont főleg a K701-hez képest "csúnya", mert az valami gyönyörűséges külsejű, de sztem inkább nézegetésre való mint zene hallgatásra.

    Az AD900X-ben ami számomra a legmeggyőzőbb, hogy MINDENEVŐ, minden jól szól rajta, legalább is az én "repertoárom" mindenképpen.

Új hozzászólás Aktív témák