Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz fehér_ember #31968 üzenetére

    Akkor most inkább itt válaszolok az említett okokból.

    Az nem lepett meg, hogy felemás érzéseid voltak, ezért is hangsúlyoztuk annyira, hogy mennyire fontos a személyes tapasztalat. Ugyanis, habár a kollégáknak persze igazuk van, hogy rendesebb kiszolgáló elektronikával sokkal inkább a képességeikhez méltón szólnának ezek a szép fejhallgatók, azért most sem csak a telefonod hangját mérted fel, hanem valamelyest a megvizsgált fejhallgatókét is, és a hozzájuk való viszonyodat is.

    A levelezésünkben hangsúlyoztam, és nagyon-nagyon nem véletlenül, hogy nem csak a karakterek megismerése miatt elengedhetetlen a hallgatózás, nem csak arról kell élményt szerezned, hogy neked melyik típus karaktere tetszik jobban, hanem arról is, hogy egyáltalán mire képesek ebben az árkategóriában a készülékek és mire nem. Talán nem véletlen, hogy a néhány megvizsgált készülékből éppen egy olyan felelt meg egyértelműbben a várakozásaidnak, ami már egy fokkal magasabb kategóriájú az általad anyagilag megcélzottnál. Lehet, hogy éppen ez az ugrás kell ahhoz, hogy eljuss az általad minimálisan remélt hangminőségszintig. De az se véletlen, hogy amikor a MM-ban visszaléptél egy kategóriát, az már mégúgyse tetszett, könnyen lehet, hogy azon kategória legjobbjaival se lettél volna még csak felemásan se elégedett. Ez részben két dolog miatt van.
    Egyrészt, mert a hangdobozos rendszered hangképéhez hozzászokván túlzottak voltak az elvárásaid ahhoz képest, amit a fejhallgatók - egyáltalában illetve adott árszinten - nyújtani tudnak. Sokan azt hiszik, hogy fejhallgatóval olcsóbban lehet jó hangzást elérni, mint hangdobozos rendszerrel. Tévednek, sőt akkor már inkább csak drágábban lehet, ha egyáltalán lehet "jó hangzást" fejhallgatóval. A másik, hogy az iE80-asod egy elég jó fülhallgató (provokatív oldalvágás a topikjába: sokkal jobb annál, mint amilyennek itt a Prohardveren jellemzően értékelni szokás), és az is egy igényszintet alakított ki benned, már persze azzal együtt, hogy te is tudod róla, meg is beszéltük, hogy közel sem annyival jobb a CX300-adnál, mint amennyivel drágább - ami természetesen igaz az ex iE7-edre is.
    Kanyarodjunk vissza az ízléshez:
    Beszélgettük korábban, hogy a fülhallgatóid közül egyre inkább a CX300-zal is meg tudsz alkudni, alkalmasint az iE80 ellenében is, és ma már nem feltétlen tanácsolnád másoknak, hogy afölött pénzt költsenek fülhallgatóra, ezzel együtt, most a CX300-nál jóval előkelőbb hangú fejhallgatókkal szemben is inkább a felemás érzéseidet hangsúlyoztad, pedig a fejhallgatók eleve sokkal potensebb hangminőségűek mint a fülhallgatók. Ezzel visszatérünk az ízlés kiindulópontjához, valószínűleg neked fejhallgatók terén is kicsit más ízlésed van jelenleg, mint az itteni topiklakók többségének, és esetleg a megcélzott árkategóriában is találhatni olyat, amivel maradéktalanabbul elégedett lennél, mint a nekünk leginkább tetszőkkel, amelyekkel ugyebár nem vagy maradéktalanul elégedett az árukhoz képest. Ha szóbajöhet szupraaural, azt mondanám, a kísérlet kedvéért, próbálj ki például egy Beats Solo HD-t vagy Solo2-t, hátha azok mélyeit elég fluidnak találnád a számodra megszokotthoz képest - mobiltelefonról is. Vagy talán ott van az Audio-Technica M50, mint szintén fluidabb mélyekkel rendelkező típus, annak inkább a magasait találhatnád kissé keménynek, "kopogósnak", dinamikátlannak de lehet hogy arra nem annyira érzékeny a te füled, mint másoké. És kár hogy most kifogytak a Yamaha MT típusok, lehet hogy megtetszett volna az ő sajátos hangszínű hangképük.
    Mindenesetre az kicsit meglepő, hogy éppen a mélyeket találtad ellenszenvesebbnek, a szükségesnél keményebbnek, általában inkább a magasakkal, felsőközepekkel szokott ilyen problémája lenni a hallgatóságnak. Érdemes tudni, hogy hangsugárzók (azaz hangfalak, hangpanelek, open-buffle-ök, hangdobozok, fejhallgatók, fülhallgatók, agyi implantátumok...) esetében általában kifejezetten erény szokott lenni az olyasmi (olyasféleség), amire panaszkodsz, azazhogy ha tömör, "kottázható" a basszusuk, nem pedig feldúsult, szétfolyós, "one-note" jellegű.

    Egyébként azt is megbeszéltük, hogy a Fejhallgató Pláza típusú helyek arra bazíroznak, hogy ott bátran és nyugodtan lehessen hallgatózni, nem kell félénkeskedni, valamint ugyebár nagyon is van(nak) ott fejhallgatóerősítő(k) lejátszókészülék(ek), nyugodtan használhattad volna, és mondtam, hogy oda vidd magaddal a saját erősítődet is, az nem olyan nagy macera, és sokat számít a fejhallgatótól kapott hang tekintetében, jóval többet, mint a mobiltelefonod erősítője. Legközelebb bátrabban!

    (.DLL: szándékosan nincs sorköz a "Kanyarodjunk vissza..." résznél! :B )

Új hozzászólás Aktív témák