Új hozzászólás Aktív témák

  • helltp

    aktív tag

    Sziasztok!

    Bár semmi sem indokolná igazán, de mostanában egyre inkább motoszkál a fejemben a gondolat hogy le kéne cserélni az AKG k518LE fejhallgatómat. Igazából számomra egy komoly hibája sincs (attól eltekintve hogy még így 1,5 év után is úgy szorít, csodálkozok hogy még nem száradt le a fülem... :D), azért már egy ideje feltűnt hogy ugyanazok a számok a k518-on kicsit brummogósabbak, fátyolosabbak, mosottabbak mint az itthon használt Superlux HD662-n.

    Tudtok esetleg utcára ajánlani valamit ami közelebb áll a kívánt hangzáshoz (kb. HD662, V karakterisztika, nem túlzottan emelt mélyek, nem túl éles magasak, legyen tisztább hangja mint a k518-nak )? Ami fontos lenne: valami kisebb laposabb, zárt és supraaural kialakítás jó izolációval (utcára lesz a bkv meg nem épp csendes), árban leginkább 15k alatt legyen és nézzen is ki valahogy. Mostanában leginkább indie rockot, indie popot valamint glitch-et halgatok (az igényesebb fajtából, pl. edIT). Egy Xiaomi Redmi Note 2 ről és egy iPod Nano v5-ről lenne hajtva. Használt cuccok, és külföldről rendelés is játszik.

    Leginkább a Sony v55 -ös fejhallgatója tetszett meg (főleg hogy beesett 15k-alá) de itt rákeresve eléggé megosztó véleményeket olvastam. Ha mondanátok még mellé egy-két tippet, annak örülnék, holnap hallgatóznék egy kicsit valamelyik áruházban.

    Előre is köszi a segítséget. :R

    (#44952) zsocy: Azért tömörít a bluetooth mert kisebb a sávszélessége mint az átvinni kívánt zenének a bitsebessége. De ma már olyan Bluetooth technológiák is vannak amik a nagy bitsebességű FLAC zenéket sem tömörítik (lásd a múltkor MA-n tesztelt marhadrága samsung fantasztikum). A probléma inkább azzal van hogy a Fejhallgatókban lévő DAC + erősítő kombó még a telefonokban megszokottnál is gyengébb a hely és súlykorlátok miatt. Ráadásul ha zavarják a csatornát akkor akár veszthet is csomagokat (azaz szakadozik) ami marhaidegesítő zenehallgatás közben.

    [ Szerkesztve ]

    Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...

Új hozzászólás Aktív témák