Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz ribizly #81936 üzenetére

    Ne akarj téríteni. :N Hallgattam a HD800s-t, de csak mellékesen, röviden, nem az volt a fő program. Nekem ennyi is elég szokott lenni, hogy tudjam, van-e benne annyi potenciál. Biztos, hogy nem olcsó erősítőről, mert az Audiophile Szalonban olyan nincs is, de meg nem mondom, melyikről, az fix, hogy nem Sennheiser erősítő volt, azt azért megjegyeztem volna.
    Eleve valószínűleg más szempontok alapján értékelek, engem például az sem zavar, ha egy fejhallgatónak kis intim tere van. 500k HUF-ért kapok Staxot (pl. SR-L700), vagy régebbiek közül Stax SR-Lambda Pro fele-, sőt harmadennyiért is beszerezhető sokszor, és zsebre rakja részletességben, tisztaságban, gyorsaságban a HD800s-t, miközben nem forszírozós. Aki a technikailag legjobbra törekszik, ne csak az árcédulát nézze, azt is nézni kell, melyik mögött milyen technológia van: a HD800s még mindig csak egy toldozgatott-foltozgatott dinamikus, ami soha nem fog egy elektrosztatikus tranzienseivel rendelkezni. Ha a HD800s belépő high-end, akkor a Stax SR-Lambda Pro közép-felső kategóriás high-end. Marha nagy a különbség az én fülem számára az elektrosztatikus javára. Ha én áraznám a fejeseket, a Sennheiser HD660s ugyanannyi lenne, mint a HD600, a HD800 meg maximum 200k. A többi gyártóról is lehetne beszélni persze, számomra egyetlen dinamikus fejes sem érne 200k-nál többet.
    Aztán jönnének az olcsóbb elektrosztatikusok, jobb planárok, a legdrágábbak pedig a legjobb elektrosztatikusok. Szerintem ez lenne reális, ha az ár és a technikai tudás/képességek arányosságát feltételezzük. De hát a hifiben sok minden nem reális. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák