Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz opr #8 üzenetére

    Én amit látok, Dellt, Lenovot (alsó-közép sávból) az üzletiben is vacak. Repedő zsanérral, full műanyagból... ami 10 éve még vmi magnézium ötvözet volt, reped a kijelző, stb...
    Sw-sen legalább rendben vannak, vagy nem: ott is olyan bios-szal ki tudják adni, hogy konkrétan idle süvít 5000prm-el a venti és load alatt meg áll, aztán 93 fok 3s alatt megvan és máris alapórajel. Ez konkrét eset, 3-4 bios frissítés oldotta meg, hogy nem "fordítva" működött a hűtés és használni is lehetett a gépet. De mással is van szívás sokszor.

    Ezzel szemben van itthon a legaljánál kicsit "prémiumabb" (amúgy olcsó), de ahhoz képest tök kommersz Ideapad Pro, meg még inkább olcsójános Vivobook, de fém alul-felül, halk és hatékony a hűtés, a Vivobook félpasszív, kb. 35W-ig turbózó 5500U-val, de webezés közben meg sem szólal. A Lenovo sem, pedig az aktív (5600U).
    A kijelző meg 20x jobb, mer'hát ugye üzletibe bármi jó, FHD talán már akad, de szerintem még az összes konfigolható 1366x768-as TN-nel ha szeretnéd. :D

  • sb

    veterán

    válasz Punja #66 üzenetére

    Én egyszer próbáltam ki a Libre-t, egy PDF mesekönyv/vagy rajzos gyerekakármi megnyitásával kezdtem ami úgy nézett ki, hogy a lapról/borítójából kilógott a fél rajzolt medve. :D Valahogy nem sikerült ott megoldani a vágást a layereken keresztül vagy ilyesmi. Egy sima Adobe Readerben normálisan jelent meg.
    Még fent hagytam egy kicsit, párszor frissítettem, hátha, de később se lett jobb.

  • sb

    veterán

    válasz moleculez #101 üzenetére

    Már az első beírás is fura volt kicsit a word vs jegyzetelésre, de ezt végképp nem értem.
    Persze lehet, hogy nincs rálátásom, de pl. ilyen feladatra amit írtál (pár ember, kis adatmennyiség, de azért nem pár sor egy notepad-be...) erre milyen jobb/egyszerűbb megoldás létezne? Adatbáziskezelő meg bármi amire mondjuk a szimpla lekérdezés sem triviális a 6 Gizikének az pont nem egyszerűbb megoldásnak tűnik.

    A word jegyzeteléssel is ez a gond. Oké, hogy mással "optimálisabb" lenne minimális hw-re lőve. De sokszor nem ez az egyszerűbb megoldás, mert az IS tudja, másra is kell és olcsóbb megfelelő hw-t venni hozzá mint megkeresni az elméletben jobb megoldásokat.
    Lásd: a word ma egy 50k-s telefonon elfut, lehet, hogy errefelé van a nagyobb gond ha ezt a notit ehhez nézzük.

    [ Szerkesztve ]

  • sb

    veterán

    válasz moleculez #107 üzenetére

    Na igen. Én már magam előtt láttam ahogy db-t és alkalmazást terveznek 8 embernek pár sorhoz. Ágyúval verébre. :) File oldalon meg pl. a mentés is megoldható egyszerűen ha épp erre nem volt.
    De amúgy értem a problémát ha ez volt a kiindulópont. :)

    A többivel is egyetértek. Word vs notepad. De a világ nem ebbe az irányba mutat. Egyrészt javulnak az appok is, szvsz a word sem olyan rossz. Másrészt a kicsik is felfejlődnek. :)
    Már most is lehet AI-al jegyzetelni úgy, hogy hallgatja és leírja helyetted, az se rossz. Akkuidőben lehet, hogy több, de a te energiád is belevéve pozitív a vége. Lassan meg hw-ben is ott vannak a gyorsítók, lehet, hogy akkuban se lesz rossz.
    (Alapvetően mondjuk a fejlesztési oldal szokott borzasztó drága lenni, szóval eddig ökölszabályként rámondható, hogy a kevesebb sw jobb. A hw is olcsó és minden más is. Az AI meg hw-ben, energiában is k*va drága, de lehet, hogy épp sw oldalon hoz némi költségcsökkentést. :) )

Új hozzászólás Aktív témák