Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41955 üzenetére

    Az a módszer nem működik... :(
    Nálam legalábbis a Manage Funding Sources menüben ez van:
    Sehol semmi Conversion Options...

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41957 üzenetére

    Nem, sajnos a direkt linkkel sem működik, az is pont ugyanarra a képernyőre visz, amit fentebb beraktam. Néhány hónapja is próbáltam már és ugyanez volt a helyzet. Egyedül fizetésnél tudom állítani, de az ugye csak arra az egy tranzakcióra vonatkozik. Kerülöm már emiatt a paypalt, amennyire csak lehet.

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41963 üzenetére

    Én Chromeot. Megpróbáltam most inkognitó módban, hogy ne legyen cookie meg miegymás. Ugyanaz a helyzet.

    Hiába másolom be az első linket, automatikusan átirányít a másodikra.

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41965 üzenetére

    Hiszen írtam, hogy inkognitó módban is próbáltam, úgy nincsenek sütik meg cache.

    Itt egy link, ahol ugyanez a módszer van leírva, de még januárban beraktak a cikk elejére ugy frissítést, miszerint már eltűnt ez az opció (a direkt linkes is): [link]

    "Update, 2020-01: Paypal has removed the option to disable currency conversion by default. For a while, a direct link to the option still worked, even though the path to it had been removed. Now, even the direct link does not work anymore. There does not seem to be an alternative way of turning it off. Dick move, Paypal."

    Akkor ezek szerint valakiknek (pl. neked) a direkt link még mindig működik, de sok embernek viszont már nem.

    [ Szerkesztve ]

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41968 üzenetére

    Na ja, neked mindenhol működik, ebből is látszik, hogy ez valószínűleg nem böngésző móka, hanem paypal móka. Valami alapján kategorizálhatják a felhasználókat és valakiknek már letiltották, valakiknek pedig (még?) nem. Talány.

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41968 üzenetére

    Közben látom már szerkesztetted. Nem gond kipróbálni, csak fölösleges. Inkognitó módban még "tisztább" böngészőt kapsz, mint törölgetéssel. A PP még SMS kódot is küldött belépésnél, mert nem ismert fel. Amúgy kipróbáltam Braveből is, ugyanez az eredmény.

    Fizetésnél lehet állítani, ezt is írtam már fentebb. De az mindig csak arra az egy adott tranzakcióra lesz érvényes.

    Az utolsó kérdésedet nem értem.

    ------
    #41972 "Szerintem innen be tudnák lépni a fiókodba úgy hogy ez kép előjön."
    Honnan innen? A te gépedről/IP címedről? Ez csak feltételezés. Meg aztán eleve mire mennék vele? Én "innen" magamtól szeretném állítgatni, ha lehet :U
    De mint látható, nem vagyok ezzel a tiltással egyedül, ha mások is erről számolnak be a neten...

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41977 üzenetére

    "Majd elfelejted és akkor nagyobb hasznuk lesz? Miért felejtenéd el hiszen látszik a képernyőn. Értelmetlen."

    Dehogy értelmetlen. Pont erről van szó. Rengeteg ember nem nézi/fogalma sincs mi folyik, csak kattint. A PP pedig sunyi módon kihasználja ezt.

    Aki pedig képben van, annak is extra nyűg. Állandóan figyelni kell, és még csak nem is állítható át ott helyben a fizetési képernyőn egy kattintással, hanem egy kisbetűs szövegre/linkre kell kattintani ami külön menübe visz stb. Kényelmetlen, macerás, szándékosan nehezített.

    ------------
    "Az hogy te csak fizetéskor tudod csak állítani az direkt tiltás lenne nem gondolom hogy így lenne. Ha lehet állítani akkor minek tiltanák?"

    Ahogy már írtam, nem én vagyok az egyedüli. Ezt pedig még te írtad: "Most csinálom lépésenként az előtte lévő részeket. Valóban most megáll annál a képernyőnél aminek a képét betetted."
    Tehát ha jól értem, neked se megy a menüből, csak a direkt linkkel. Akkor meg miről is beszélünk? A PP kiszedte az (eleve is már jól elrejtett) menüopciót, és már csak valami titkos linkkel érhető el a beállítás bennfenteseknek? Már akinek elérhető, ugye... WTF?! :U

    Szerintem elég egyértelmű, hogy a PP célja az, hogy minél nehezebben lehessen kikapcsolni a default konverziót, sőt lehetőleg sehogyse lehessen. Ne haragudj, de ezt a vak is látja.

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41982 üzenetére

    Számomra nagyon is fontos, hogy egy szolgáltató hogyan kezeli az ügyfeleit, és mennyire tartja szem előtt az igényeiket és az érdekeiket. Ezzel a konverziós dologgal kapcsolatban leginkább egy nagy "A PayPal soha ne csináljon pénzváltást" checkboxra lenne igény egy könnyen elérhető és észrevehető helyen. Ehelyett ezt az opciót folyamatosan tologatták a menürendszerben, egyre nehezebben megtalálható helyekre rakva. Sőt olyan is előfordult, hogy a beállítást "elfelejtette" és újra konvertálni akart fizetéskor. Most pedig teljesen eltüntették az oldalról. Eléggé nyilvánvaló, hogy a saját anyagi érdeküket helyezik előtérbe a felhasználók kárára. A pénzváltás jó biznisz, főleg pofátlanul csinálva.

    Megkerestem, a súgójukban most ezt írja a PP ezzel kapcsolatban [link] :
    "To update the currency we use to charge your credit card, add a currency card to your PayPal account, and email or call us with the following information:
    - the last four digits of your card number

    - the currency you want to use for your card"

    Vagyis a hivatalos módszer jelenleg az, hogy ha meg szeretném változtatni, hogy alapértelmezésben milyen pénznemben terheljék a kártyámat, akkor írni vagy telefonálni kell nekik, és ők majd átállítják... :Y Hát besz@rok! Ez aztán a felhasználóbarát megoldás, gratulálok! És persze egy konkrét pénznemet adhatok csak meg, olyan opció már nincs, hogy mindig a tranzakció pénznemében terheljen, váltás nélkül. Hát kösz, PP, ezt jól összehoztátok!

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41990 üzenetére

    értelmezhetetlen az a szöveg hogy a kártyát a helyi pénznemhez rendeli

    Mi értelmezhetetlen ezen? Ha látják, hogy magyar kiadású kártya, akkor automatikusan huf-ra állítják, azaz a terhelés mindig hufban történik majd, és a PP végzi a konverziót bármi más pénznemben fizetsz. Ha akarod, átállítják neked euróra, és akkor majd mindig euróban terhelik, de ha pl. usd-ben vagy huf-ban fizetsz, akkor szintén a PP fog konvertálni. Hivatalosan (már) nincs olyan opció, hogy alapból ne konvertáljon, csak terheljen a bolt pénznemében.

    You will not be able to add a non-US debit or credit card to a US PayPal account.

    Ez csak annyit mond, hogy az US kontókhoz csak US kártyát lehet rendelni. Ha az egész bejegyzés kizárólag az US kontóra vonatkazna, akkor nem emlegetnék rögtön az első mondatban a "your local currency"-t. Hiszen az USAban mindenhol USD van.

    A linkről már leírtam a véleményem. Ez nem egy hivatalos PP megoldás, néhány ember aki hajlandó ezzel foglalkozni az kitúrhatja fórumokról, aztán ha szerencséje van, működik, ha nem akkor nem. Az rendben van és dícséretes, hogy ennyit foglalkozol ezzel és segítesz akinek tudsz/lehet. Nekem a PPlel van bajom, mert a menüből kiszedték a lehetőséget így az átlag júzer nem fog vele foglalkozni.

    Sosem számolsz utána hogy egy pénzváltó vagy a bank milyen haszonnal dolgozik

    Ettől nagyobbat nem is tévedhedtél volna. 3-4 pénznemet használok, fontos hogy a lehető legkevesebbet fizessek ki váltási díjként, úgyhogy nagyonis odafigyelek erre. Nem egy lehetőség van havidíj mentesen középárfolyamon vagy ahhoz nagyon közel pénzt váltani. Pl. ott a Revolut, hogy csak egyet említsek.

    [ Szerkesztve ]

  • zerodot

    aktív tag

    válasz V/ #41992 üzenetére

    A magyar kiadású kártya nem feltétlen forintos számlához kapcsolódik.
    És ki állította, hogy igen? A PP ettől függetlenül alapból forintosként fogja kezelni (mert csak a BINből tud kiindulni), és ha nem tetszik, akkor átállítod más pénznemre (a helpben leírt bonyolult módon).

    A PP oldalán sehol nem találod meg azt a linket, se a kontódon belül semmilyen menüben, se a helpben, se máshol. Ilyen fórumokon mint ez és hasonló helyeken akadhatsz rá. Szerinted akkor ez hivatalos? Mert szerintem nagyon nem. Ha az lenne, akkor a PP kirakná a nyomorult weboldalára.
    A fizetéskori beállítást nem tudom miért kevered ide folyton, amikor a kártya alapértelmezett beállításáról van szó.

    hogy amikor rákattintasz akkor rögtön odajuss, ne kelljen a menüben bogarászni
    A menüben hiába bogarászol. Ott nincs. Ez link már nem egy shortcut, hanem az egyedüli megmaradt elérés, amiről csak azért tudunk, mert valamikor régen elmentetted. Aztán jelenleg valakinek még működik, valakinek már nem.

    a többiek is szép hasznot tesznek rá
    A bankokhoz ne hasonlítsd, azok köztudottan lehúznak. Attól hogy van rosszabb is, még a PP 3-4 vagy mennyi % díja nagyon is magas. 2021 van, egy csomó fintech cég közül lehet válogatni, akik ingyen vagy nagyon alacsony költségen váltanak. A PP is egy újféle, modern, internetes szolgáltatásnak indult, de most már inkább a bankokhoz akar hasonlítani és azokhoz hasonlóan minél több pénzt behúzni a rejtett költségekkel és azzal hogy nehézkessé, bonyolulttá teszi a saját kontóm testreszabását és az előnytelen opciók kikerülését.

Új hozzászólás Aktív témák