Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blazin

    csendes tag

    Euronics-os rendelőként eddig nem nagyon akartam akartam hozzászólni a témához, de most, hogy egyesek már azt is megtiltanák, hogy jövő héten visszaigazolt előrendeléssel valaki hangot adjon a csalódottságának, ha nem kap gépet, már én sem bírom magamban tartani a véleményemet.

    Szeptember 22-én nagyjából 6 órán át lehetett náluk előrendelni, kábé 4 óra alatt "elfogytak" a digitális gépek és 6 óra alatt a lemezmeghajtós változat is. Az oldalon jelenleg is "a termék előrendelésben elfogyott" szerepel. Utána telefonon több fórumtársnak is megerősítették, hogy aki kapott visszaigazoló e-mailt, annak jut konzol. Azt is leszögezték, hogy ők nem szednek előleget. Azóta előrendelőként kaptunk egy promóciós anyagot, amiben megköszönték az előrendelést és arról tájékoztattak, hogy a megjelenéshez közel értesítenek a hogyan továbbról.

    Ezek után, ha nem volt készletük, kérdem én, mi az, hogy "a termék előrendelésben elfogyott"? Ha nem volt készlet, miből fogyott el? Mi alapján zárták le az előjegyzést és módosították az elérhetőséget x darab előrendelés felvétele után? Ott ült egy kolléga a kávéját kavargatva, és 30 db digitális előrendelés beérkezésekor nyomott egy x-et, hogy elfogyott, aztán a 70. lemezmeghajtós után a másikra is, mondván 100 db-ot csak kapnak valahonnan?

    Mind a mai napig semmiféle tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy az előrendelésünk fantomkészletből, hasraütésszerűen ment, ellenben utalgattak az ellenkezőjére, szóval hadd küldjem már el a jövő héten pereputtyostul az egész bagázst a bús csipába, ha akkor találják ki, hogy mégis mégse.

    Egyébként meg végeredményben oly' mindegy. Tegnap majdnem elcsábultam egy XSX-re, aztán rájöttem, hogy semmi szükségem rá. És a PS5-ért sem remegek lélegzet-visszafojtva, mert a Miles Morales és a Horizon is jön még Pro-ra, a God of War talán meg sem jelenik jövőre, a Ratchet&Clank nem érdekel, a multiplatformokat pedig lehet máson is tolni.

    [ Szerkesztve ]

  • Blazin

    csendes tag

    Ez megint egy új info, hogy az Euronics jelenleg úgy vesz fel előrendeléseket, hogy a 2020.10.07. után befutott előjegyzéseket nem tudja várhatóan idén kiszolgálni. Ez már egy előrelépés, mert ezek szerint a 09.22-én általunk már lezártnak hitt előrendelésekhez még vettek fel.

    Persze bele lehet kapaszkodni abba, hogy az IDÉN nem jelent 11.19-i kiszolgálást. Na és akkor mi van? Nem azt mondtam, hogy BIZTOSAN megkapjuk 19-én, de a legfrissebb info a most előjegyzőknek küldöt e-mail alapján, hogy a 10.07 előtt rendelőket viszont kiszolgálják idén. Így hát erős a gyanúm, hogy a 09.22-én leadott rendelésekkel még előrébb vagyunk, mint akik tavaszra várnak. Nekem jó lesz 11.24-én vagy 12.17-én is.

    És azt se felejtsük el, hogy az Euronics NEM konzolbolt. Kismillió elektronikai cikket árulnak, jóval gazdagabb a kínálatuk, mint a KonzolVilágnak, a Platinumshopnak vagy a Konzolkirálynak, így valószínűleg más a prioritás. Az előrendelőknek küldött e-mailben is az szerepel, hogy akkor értesítenek, ha a termék átvehető lesz. Mint ahogy az XBoxosok is csak akkor kaptak, amikor már mehettek érte. És valószínűleg olyan köszönőcetlit sem kapunk majd, mint a KonzolVilágosok :O

    A Media Marktról meg csak annyit tennék hozzá, hogy az Euronics már le is zárta az előjegyzéseket, mikor valaki beírta ide, hogy telefonált a Mediához és még azt sem tudták, hogy lesz idén PS5 megjelenés, nem hogy mikor lesz náluk előrendelés. Ebben az országban persze bármi megtörténhet, de azért ennyire linkre senki nem dolgozik szerintem.

    [ Szerkesztve ]

  • Blazin

    csendes tag

    válasz mettek #32101 üzenetére

    Na és akkor mi van? Nem tud várni az a madár, akinek eladod egy 100-assal drágábban? Azért az vicc, hogy már a nyerészkedők sem bírják türelemmel :C

  • Blazin

    csendes tag

    válasz Csigavair #33665 üzenetére

    Ebből a szempontból nagyon haragszom a Sonyra a God of War teaserért. 99%, hogy 2022 tavaszán jön, de mézesmadzagnak bedobták, noha pontosan tudták, hogy nem tudják kiszolgálni az igényeket, de még azért rátettek egy lapáttal a hype-ra.

    Innentől kezdve nem tudom sajnálni őket, ha kapják az ívet a közösségi médiában a csalódott konzolra váróktól. A Play has no limits is vicces így utólag, de még mindig jobb, mint a For the players, mert amit a Sony 2020-ban csinál, az legkevésbé a játékosokról szól. A PS4 generációval kiépítették a bázist, mostantól már csak a profitmaximalizálás a cél, az utolsó garast is kipréselni a felhasználókból (lásd még a mi a generációkban hiszünk bullshitet, aztán csak kiadják PS4-re is, amit ki lehet, hogy az is megvegye, aki nem jut géphez a közeljövőben).

    Igen, kapitalizmus, nem is ezzel van a baj, csak közben a csapból is az folyik, hogy így Mikrofos, úgy Mikrofos, a Sony meg a feddhetetlen ellenpélda, holott annyival nyújtanak többet, hogy vannak minőségi exkluzívok, aminek most már az ára is prémiumkategóriás lesz. Mondom ezt úgy, hogy Xbox konzolom még soha nem volt.

    [ Szerkesztve ]

  • Blazin

    csendes tag

    Euronics előrendelőknek:

    Azt az e-mailt (a termékek beérkezéséről, csomagok összekészítéséről), amit tegnap egyesek már délelőtt megkaptak, én ma 6:48-kor kaptam meg. Mivel bolti átvételt választottam, később még értesítenek, engem egyáltalán nem érdekel, hogy a héten valószínűleg nem lesz belőle semmi.

    Az október 20-i promóciós levelet, amit szintén 10 óra körül linkeltek az első szerencsések, október 21-én éjjel kaptam meg. Szóval nem kell izgulni, ha kaptál visszaigazolást szeptember 22-én és promóciós levelet októberben, ez is jönni fog. ;)

  • Blazin

    csendes tag

    Számomra meglepő a többség hozzáállása az Euronicshoz.

    Ahogy korábban is írtam, ez nem konzolbolt. Aki kapott visszaigazolást, sőt már fel is adták neki, de nem érkezett még meg és ezért csalódott, az gondoljon bele azok helyzetébe, akik augusztus végi előrendeléssel nem kapnak most semmit a KV-tól. Szeretnétek már játszani? Ezt még megértem.

    De azt, aki ezért soha többet nem akar tőlük rendelni azért, mert két napon belül nem kapta meg az új PS-ét Black Friday-kor, nem tudom. Szeptember 22-i rendeléssel pár napra vagytok a konzoltól, mások meg örülnek, ha tavasszal kapnak. Kis türelem és belátás kéne néha.

  • Blazin

    csendes tag

    Eddig azt éreztem, hogy van itt egy jó, összetartó közösség, de ezek szerint a pénz mindent borít. Elítélni nem ítélek el senkit, csak rém csalódott vagyok, sokakban csalódtam.

    Ez a nap kommentje. Jó, összetartó közösség, mikor naphosszat itt kutyázzátok egymást, cikiztétek azokat, akik számolgatták, hogy ki mikor adott le rendelést, illetve írogatták be, hogy ki mikor kapott értesítést, jött -e mail vagy nem.

    Mi közötök van hozzá, hogy kinek mire kell a pénz? Van egy prioritási sorrend mindenkinél, van, akinél a hobbi jön előbb, van akinél a pénz. Aki szó szerint a havi nettóját elköltötte egy PS5-re és most eladná olyannak, aki simán kifizeti a 250-et, mert a havi nettójának a fele, az miért ne tehetné meg?

    Ez az első launch, amit konzolosként nézek végig és kiábrándító, minden részről. Gyenge marketing a Sony részéről, dekára kimért drip feeding, GoW csali, Horizonról is kiderült, hogy 2021 Q3-Q4, amiről szemptemberben még bölcsen hallgattak, játékok áremelése és itt meg egymás kutyázása, erkölcscsőszködés.

    Mi jön legközelebb, lámpavasra húztok valakit?

    [ Szerkesztve ]

  • Blazin

    csendes tag

    Aki mostanában kapott a KonzolVilágtól PS5-öt, meg tudná mondani, hogy zajlott a vásárlás? Még mindig kell előleget fizetni/előre át kell utalni a vételárat vagy lehet fizetni kézbesítéskor is?

    Avagy mire vonatkozik a szállítmány beérkezésekor felveszik veled a kapcsolatot? Értesítenek, hogy te is kapsz a következő szállítmányból vagy van egyéb tudnivaló is?

  • Blazin

    csendes tag

    válasz fausto #105178 üzenetére

    Köszönöm az infót!

    Ez a milyen csomagok vannak aktuálisan kissé bosszantó, mert egyáltalán miért köteleznek csomag vásárlására (nyilván a profitért). Nem mondom, hogy nincs egy-két jobb ajánlat, de van 7-8 cím, amit most futtatnak (gondolom, aminél nagyobb keresletre számítottak és sok van belőle raktáron), de azokból sem te választhatsz, hanem úgy kell venned, ahogy ők kitalálták. Horizont nem vásárolhatsz kontrollerrel, Miles Morales-szel, stb.

Új hozzászólás Aktív témák