Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz vicze #24 üzenetére

    "Ugye Trump számára nem lehetett jogi következménye, mivel az elnök valamilyen szinten bármit megtehet következmények nélkül. Az hogy 1,5évvel utána még minding vizsgálódás szintén vagyunk, csak azt mutatja, hogy a felelősségre vonása egyáltalán nem működik."

    Ez viszont már az amerikai politikára és igazságszolgáltatásra tartozik, nem pedig a Twitterre.

    "Pont ahogy a munkáltató kirúghatja a neki nem tetsző nyilatkozata miatt a munkalávalót, a Twitter is kiteheti a felhasználót, indoklás nélkül."

    Jelenleg igen, de az általad említett "muski szólás szabadság" pont arról szól, hogy a Twitter ne tehesse.

    "Konkrétan egyiknek sincs köze a szólás szabadsághoz."

    Az egyiknek nincs, a másiknak meg van.
    A munkáltató kirúghat ugyan, de nem akadályozhatja meg, hogy elmondhasd a véleményed. A Twitter viszont elnémíthat, azaz korlátozhatja a szólás szabadságához való jogodat.
    Az egyik esetben a szavaid következménye az lehet, hogy elveszted a munkád, a másik esetben viszont az, hogy megfosztanak a megszólalás lehetőségétől.

    "Apple nagyon sok esetben peren kívül megegyezett, nem minden jut el kereset benyújtásáig se. Veszítettek is jó pár pert. Csak több 100milliós esetben mentek el a végletekig, szóval ha muszáj."

    Attól, hogy a szabadalom trollokat távol tartja még természetesen lehetnek egyéb (valós, megalapozott) peres ügyei, amiket akár el is veszthet.

    "Az ég világon semmilyen elrettentő hatása nincs, főleg ha jogos a követelés."

    Ha jogos a követelés, akkor nyilván nincs, a szabadalom trollkodás viszont arról szól, hogy alaptalan követeléssel állnak elő és próbálják az alperes ügyvédi költségeit feltornázni, hogy belekényszerítsék a peren kívüli megállapodásba. Ezek ellen hatásos a "mindenképpen elmegyünk a végsőkig, kerül amibe kerül" hozzáállás, mert így a troll nem nyerhet.

    "Jelen esetben, ha a felperes nem épeszű és szentül meg van győződve a hülyeségéről, akkor teljesen mindegy. És olyanról beszélünk ugye aki dogecoint gondolta csodás befektetésnek egy milliárdos tweetje miatt.
    Nem hiszem, hogy bármi elrettentené. :)"

    Nyilván őt nem rettenti el, mivel perel, a kérdés az, hogy ha belerokkan a perbe, akkor a többi agyhalott követi-e a példáját. Amúgy nem hiszem, hogy teljesen gyagya lenne az illető, inkább abban reménykedik, hogy ha kellő médiafigyelmet kap, akkor előbb-utóbb betömik a száját némi pénzzel. Szerintem Musk-tól nem fog egy vasat sem kapni, de ettől még eladhatja a "világ leggazdagabb embere tönkretett, hol itt az igazság" sztoriját a médiának.

Új hozzászólás Aktív témák