Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    válasz huncutka1029 #59 üzenetére

    Az androidos alkalmazásnál már van javíás, a beállításoknál ki kell kapcsolni az alkalmazás ellenőrzés.
    Azt kell mondanom, nagyon bevált a kis kütyü, ma is remek hasznát vettem, 2x jelzet mobil trafit 15 km -en belül, mindkét helyen kint is voltak. Már teljesen ráállt a kezem, hogy konfirmáljam a jelentéseket.

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

  • pszichoapu

    csendes tag

    válasz huncutka1029 #60 üzenetére

    Bocs, hogy ide írok én is, de nem találtam külön topic-ot az Ooono gombnak, meg a győri srácok fejlesztéséhez tartozik tudtommal ez is.

    Maximálisan egyetértek veled, tényleg szenzációs ez a Traffi gomb!!! :R
    Karácsonyra leptem meg magam vele és eddig nagyon jól bevált nálam is.
    Valahol egy másik fórumban olvastam, hogy nem értik a lényegét, minek egy külön fizikailag autóba rakható gomb, ha ezt az alkalmazásba is bele lehetne tenni? Nos, épp ez a lényeg az egészben, hogy nem kell hozzá a telefon, hogy be legyen kapcsolva a képernyője (így azt szerintem nem is meríti extrém módon), sőt, ahogy én vettem észre, még az app-nak sem kell futnia a háttérben, mert amint a teló a gomb közelébe kerül automatikusan összekonnektálnak BT-n és már tudnak is kommunikálni.
    Bejelentéshez nem kell babrálni az alkalmazás menüjében, csak meg kell nyomi a gombot és kész, az meg kisvártatva kék villogással visszajelzi, hogy vette a jelentést.
    Még javában tesztelgetem persze, de már most nagyon tetszik, amit nyújtani képes. Nyilván ha valami a Traffi Hunter adatbázisában nincs benne, akkor olyankor a gomb sem tud jelezni és ez az egy dolog, amit nem tudok, hogy hány embernek kell pl. azt visszaigazolnia, hogy én bejelentettem valamit és nem-e véletlenül tenyereltem rá? Mert amikor legközelebb ugyanazon az úton mentem, az a fix kapu pl. továbbra sem volt benne és nem jelzett előre, hiába nyomtam a legutóbbi ottjártamkor bejelentést. Hogyan tudom a fix traffipaxokat (kapukat és nem a háromlábút) bejelenteni?

    A másik, ami szerintem egy picit fordított logikával működik, az a visszaigazolás, ha egy jelzés jogos. Ezzel meg az a fenntartásom, hogy mi van, ha elfelejtem leigazolni vagy épp véletlenül nem veszem észre a jelzést? Azért az ember nem feltétlenül akar mindent konfirmálgatni egész úton, ha épp egy riasztásnál másra kell figyelnie. Viszont ha nem konfirmálom, akkor ez úgy megy vissza a rendszerbe, hogy már megszűnt azon a ponton a vizsgálat és ezzel meg akaratlanul is félrevezetek másokat. Szerintem az lenne a logikus, ha azzal konfirmálnék, hogy nem nyúlok a gombhoz és valami másfajta nyomásmintával meg azt lehetne jelezni, ha fals vagy már megszűnt a riasztás.

    Jó lenne erről másokkal is diskurálni és tapasztalatokat cserélni, csak még nem találtam felületet hozzá.
    Meg persze ez is akkor lehetne egyre megbízhatóbb és pontosabb, minél többen használnák, de az ára miatt egyelőre gondolom, még nem sokan invesztáltak ebbe.

    Drágám, ha jössz, ha nem, itt fél órán belül szex lesz!

  • pszichoapu

    csendes tag

    válasz huncutka1029 #64 üzenetére

    Szia Huncutka,
    Köszi szépen a válaszaidat! :)

    Ezt nem tudtam, hogy létezik másfajta kapu is, így valóban nem tudom biztosra állítani, hogy fix trafiról van-e szó. :F Mindenesetre az M3-ason van egy ilyen kapu-pár (mindkét sávban 1-1), amire sosem jelzett anno a Traffi Hunter és amikor legutóbb arra jártam, ebből fakadóan a gomb sem, de elég látványosan lassít alatta mindenki. Vagy mindenki rosszul tudja hozzám hasonlóan. :D Az a baj, hogy nem jegyeztem meg a km-követ, de ha legközelebb arra járok, pontosan megmondom, melyik az. Mellesleg az M3-on nem mindig táblázzák ki még azt sem, amelyik valóban fix trafi lenne, úgyhogy az nem mérvadó.

    Igen, épp erre lettem volna még kíváncsi, hogy vajon hány ember bejelentése kell hozzá, hogy megjelenjen az adatbázisban egy új ellenőrzési pont a gomb aktív használata esetén? Azért a helyet is átlagolni kell ilyenkor, mert van, aki azonnal rányom, amint meglátja a 3 lábút és olyan is, aki bőven elhalad a szerv mellett és már csak a biztonságos távolban kezd el nyomkodni (akár gombot, akár telefont). Szóval 1 bejelentést még tuti nem vesznek komolyan és a helyzete is eléggé kétséges. Azért is lenne jó tudni, hogy mikor célszerű megnyomni, mert úgy vettem észre, hogy az is idő, amíg a bejelentést visszaigazolja egy kék villogással, így pl. nagy sebességnél addigra már rég elhagytam a valós helyszínt.

    Meg persze az is kérdéses, hogy fix trafit szükséges-e egyáltalán konfirmálgatni, hiszen azokat úgysem bontják le egyhamar. :D A visszaigazolgatás vélhetően kizárólag a 3 lábúakra és a közlekedési torlódások bejelentésére vonatkozik fixnél totál felesleges nyomkodni a gombot.

    Igazad van abban, hogy így rutinná válik a visszaigazolás és nálam is karnyújtásnyira van felszerelve, közel a kormányhoz, de akkor is létezhet olyan élethelyzet (pl. útitársad is van és belemélyedtek a beszélgetésbe vagy nagyon kell figyelni a forgalom miatt), hogy nem figyelsz fel egy riasztásra vagy ha meg is látod vagy meghallod a hangját, nem az lesz az első dolgod, hogy visszaigazold, mert épp más fontosabb dolgod akadt.
    Szerintem inkább a fals riasztást kellene mindenképp jeleztetni, mert vélhetően abból van kevesebb, de mondjuk így is jó, ahogy most van és rögzülni tud a reflex könnyen. :)

    Egy másik apró hibája, hogy úgy tűnik, mintha a kapu-párok mindegyikéről kapnék külön-külön riasztást és nem csak arról az irányról, amely felé én haladok. Ez is picit zavaró még, mert gyakorta az oda-vissza irányokban eléggé távol esnek egymástól a kapuk, néha akár több száz méterre is, így lényegében ilyenkor mindig 2 riasztást kapok. Ezt viszont tényleg jó lenne javítani.

    Drágám, ha jössz, ha nem, itt fél órán belül szex lesz!

  • pszichoapu

    csendes tag

    válasz huncutka1029 #69 üzenetére

    Ó, nagyon köszönöm, ez tényleg hasznos térkép! :R
    Nem gondoltam volna, hogy azok a kapuk, amelyek pl. Gödöllőnél vagy Hatvannál vannak, nem mérnek sebességet. Akkor ezért nem csipog ezeknél a gombom sem. :K
    Ellenben az is tuti, hogy az M30-ason (ami a térképen E79-cel van jelölve, mert az M30 annak a része és Miskolc mellett halad el) pl. szintén van egy kapu kb. Felsőzsolca magasságában és azt pl. még ez a térkép sem jelöli. Sem fix trafiként, sem matricakontrollként. Akkor az vajon mi lehet? :F
    Pedig ha jól láttam, kamerák vannak rajta és ott is a fél világ lelassít.

    Ma megint észrevettem egy érdekes tulajdonságát a gombnak: ha véletlenül telefon nélkül indulok el vele útnak, akkor a mozgást észlelve (de BT kapcsolatot nem találva) pirossal jelzi, hogy nincs kapcsolata a telefonnal. No, de akkor honnan tudja, hogy mozgásba lendültem? Van a gombban is egy GPS adó??? Azért az már eléggé áramzabáló lenne... Azt gondoltam eddig, hogy a pozíciót a telótól nyeri BT-n keresztül és ha sikeresen felépült köztük a BT kapcsolat, csak akkor szerez tudomást a mozgásról.
    De ezek szerint nem így van, mert teló nélkül is tudja a gomb, hogy elindultam és változik a pozícióm, mert csak ekkor kezdi újraéleszteni a BT kapcsolatot és ha az megvan, akkor betölteni a legfrissebb trafi információkat. Nagyon OKOS!!! ;)

    Drágám, ha jössz, ha nem, itt fél órán belül szex lesz!

  • insight

    aktív tag

    válasz huncutka1029 #76 üzenetére

    Köszi!
    Nincs ilyen beállítás problémám, mert iPhone-nal használom. Eddig megbízhatóan működik, bár elég komoly akkuigénye van, mikor aktívan működik.

    aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / 944 '86 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike

  • pszichoapu

    csendes tag

    válasz huncutka1029 #80 üzenetére

    Aha, köszi! Azt hittem, sikerül valami újat mondanom. :B
    Mondjuk az tény, hogy GYIK eddig is volt az app-ban, de az előjelzésre iOS-ben nem emlékszem. Ez nekem újdonság és most sikerült először beállítanom. Lehet négyzet alakú területre és útvonalra figyelést beállítani különböző időtartamokra. 2 időintervallumot lehet megadni, de a hosszuk max. csak 3 órás lehet. (Gondolom, ha valaki több ilyen figyelést is beállít magának, akkor tulajdonképpen lehet, hogy le tudná fedni az egész napot, de annak úgysincs sok értelme az olyan útvonalak esetén, amit épp a rendszeres, de viszonylag jól behatárolt időbeli használatuk miatt szeretnénk figyeltetni (pl. a munkahely és otthon közti utat).
    Ha ezeken a vonalakon vagy négyzetekben kitelepült (nem fix) traffi figyel a megadott 3 órában, akkor azt egy push üzenetben átküldi. És ez úgy néz ki, működik is, bár nem ellenőriztem le sem a Hunterben, sem személyesen, hogy valóban ott van-e, ahová jelzi.
    Az akkuhasználat és minden egyéb fontos beállítások Androidra szintén benne van a GYIK-ben, bár ez szerintem eddig is benne volt.

    A fixek konfirmálgatását meg fogom kérdezni a fejlesztőktől, hogy valóban szükséges-e és így gondolták a használatot, mert ennek őszintén szólva baromi kevés értelmét látom. Teljesen feleslegesnek érzem konfirmálni (csakúgy, mint bejelenteni) egy fix kaput, függetlenül attól, hogy az valóban Véda vagy csak HU-GO. Ez ugyanis megoldaná az ilyen problémákat is, hogy valaki Védának nézett egy HU-GO-s kaput. :) Egy kint álló autó bejelentésből meg végképp nem tudom, hogy lett fix pont, mert azokat szerintem központi DB-kből töltik le, nem pedig bejelentés alapján teszik bele az adatbázisba.
    Annyi biztos, hogy én nem konfirmálok soha fixet, mert minden áldott nap 2-szer is elmegyek alattuk. Hacsak nem tényleg pont ezen a napi szintű értelmetlen fix-visszaigazoláson múlik a bejelentési "hitelességem" és hogy bekerülhessek a megbízható bejelentők közé. :)

    Drágám, ha jössz, ha nem, itt fél órán belül szex lesz!

  • huncutka1029

    addikt

    válasz huncutka1029 #86 üzenetére

    Android Pie frissítés érkezett a Galaxy S9 re, azóta a BT kapcsolat lehalt, nem kapcsolódik a gombhoz. :O
    A fejlesztőktől kaptam egy beta verziót, hogy próbáljam meg azzal, ami elvileg első indításkor FW-t frissítene a gombon, de el se jutok odáig, hogy kapcsolódjanak. Az új verzsőnben már lesz akku optimalizálás figyelmen kívül hagyása beállítás, így nem kell a telefon beállítások közt kotorászni külön.
    Remélem hamar lesz megoldás a párosításra, illetve remélem nem a gombom ment tönkre. :((

    [ Szerkesztve ]

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák