Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • corlagon

    senior tag

    válasz permet #43 üzenetére

    A Terminal-os cikkből:

    Hazánkban nagyon sokan nincsenek tisztában a szerzői jogok védelmével. Nem tudják, hogy filmek internetes letöltése vagy DVD-k másolása jogsértő, büntethető, a Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel sújtható.

    Kellően manuipulatív rizsa, de nem igaz: a filmek internetes letöltése (bizonyos feltételek megléte esetén) nem jogsértő MO-n.

    A cikkírót nem zavarta, hogy az ASVA-s jogi képviselő utána következő, (egyébként korrekt) állásfoglalása a fentieknek fehéren-feketén ellentmond.

    Azok a bírósági ítéletek a végén is khm... kivonatosak alighanem (kihagyva pl. a terjesztést, vagy pénzért másolást), mivel - meglepő - a bírók áltaálban tisztában vannak a jogszabályokkal.

    OFF
    Kicsit unom már, hogy a mass medián túl lassan már a szakmai fórumok is marhasággal vannak tele, ha a szerzői jogokól van szó. Ott a szezői jogi törvény, a www.complex.hu-n elolvasható (asszem), nem olyan bonyolult az. Különösen ajánlom a 'szabad felhasználás esetei' és a 'másolásvédelem' részeket.
    /OFF


    Végül: egy grat az eredeti cikk írójának, a sok félinformáció helyett végre egy tényleg korrekt írás.

    Egy dologra azért felhívom a figyelmet:
    [L]Nem készíthetünk másolatot még magáncélra sem abban az esetben, ha a forgalmazó a hordozót olyan technikai védelemmel látta el, amelynek célja a másolás kizárása.[/L]

    Ez a szabály nem vonatkozik a biztonsági másolat készítésére saját tulajdonú szoftverről (59.§)




    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák