Új hozzászólás Aktív témák

  • permet

    csendes tag


    A Salgótarjáni városi bíróság jogerős végzésében egy fiatalkorú által szerzői jogok megsértésének vétsége elkövetését állapította meg az Internetről letöltött és CD lemezre másolt filmek vonatkozásában. A büntetés: 2 év próbaidőre próbára bocsátás.
    Az Egri Városi Ügyészség jogerős határozatában a szerzői jogok megsértése vétségének megállapítására alkalmas cselekménynek tekintette filmeknek és zenei file-oknak az Internetről való letöltését és CD lemezre másolását. A büntetés pártfogó felügyelet alá helyezés és a vádemelés elhalasztása volt.

    Forrás: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=30200609045519

    ''Magánszemély szabadon készíthet a műről másolatot magáncélra, ha jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. Kivétel: szoftver és digitális adatbázis. Azaz: film, zene magáncélra szabadon letölthető. Akár jogsértő forrásból is.

    Miért is van ez így? A szerzői jog nem szeretné a fogyasztót kriminalizálni, főszabályként mindig a közzétevőnek kell engedélyt kérnie, jogdíjat fizetnie. Ha lehet, senki ne támogassa az illegális közzétevőket azzal, hogy tőlük tölt le zeneszámokat, filmeket. DE: ha ezt mégis megteszi, nem kell felelősségrevonástól tartania.''

    Dr. Tóth Péter Benjamin
    Artisjus
    www.maci.org.hu


    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák