Új hozzászólás Aktív témák

  • #97246720

    törölt tag

    Hát ezt nem lehet szó nélkül hagyni sajnos!

    Az én szerény véleményem az alábbi indokokkal leírva:

    Csökken, mint a munkanélküliség kb., Azért csökken mert egyre több az előtelepített oprendszerrel felszerelt gép és sokan ezt veszik meg mert 10-15ezer drágább csak mint az OS nélküli, tehát olcsóbban hozzájutható a működéshez szükséges rendszer.

    De mi a helyzet a már meglévő felhasználók körében!

    Ha nem kérnének olyan horror árat itthon a szoftverekért, akkor sokan nem kényszerülnének illegális szoftverek használatára mivel nem mindenki tudja megfizetni, ha azt nézzük akkor a szoftverfejlesztők tehetnek arról hogy elterjedt a programok illegális használata: csak néhány példa:
    a BSA felmérése szerint itthon 37%-os az illegális programhasználók aránya és még ez is magas arány! Miért is? Lássuk:
    Jelenleg az átlag fizetés alsó határa kb. 100.000 forint/fő (szakmunkások körében)
    A lakosság nagy része albérletben lakik ami magában is elég drága! Az élelmiszer árak se éppen barátian alacsonyak, sőt ahol kisgyerek is van, függetlenül hogy baba vagy iskolás, az sem olcsó.

    A legtöbb program futtatásához Windows operációs rendszer szükséges.
    Tehát legsűrűbben használt szoftverek átlagára legálisan(1 gépes örök licenc-el):
    Windows 8.1 átlag 35.000
    Windows 10 Home 38.000
    Windows 10 Pro 54.000
    Office 2016 Home&Business 70.000

    Office 365 éves lincensz 23.000
    Egy megbízható védelmi szoftver ÉVES licenc-e 15.000 és még lehet keveset mondok, az ingyenesek semmire nem jók, nagyon a védelmi szint legalját képviselik, de megfelelő védelmet nem nyújt egy esetleges kibertámadás ellen, tehát a gépen tárolt adatok veszélyben vannak.

    tehát egy alap otthoni gép szoftveres ára ha a legfrissebbet szoftvereket nézzük akkor közel 125.000+ jobb egy védelmi szoftver +évente 15 ezer...sajnos Magyarországon a bérezések nem ilyen ármagaslatra vannak méretezve, így ha a kisemberek szemszögéből nézzük, jogosan használnak illegális verziókat mivel maga a szoftverfejlesztők által megszabott ár kényszeríti rá őket!

    Ezen nincs semmi meglepő, még azt is megkockáztatnám kijelenteni hogy ezt szándékosan csinálják így, hogy a hackereknek könnyű dolga legyen, a szoftverfejlesztőknek meg akad okuk frissíteni, javítani, lényegében ingyen munka a hackereknek, aranytálcán kínálva a tehetetlen felhasználókat.

    Persze azt sem szabad szem elől téveszteni hogy vannak olyan szoftverfejlesztő cégek akik bizonyos alkalmazásokat ingyen és korlátozások nélkül adnak a nagyközönségnek, ezért nagyon-nagy tisztelet nekik! Sajnos az operációs rendszerek terén ami ingyen használható és az is lényegében nagyon elterjedt hazánkban az az UBUNTU Linux, ennek az operációs rendszernek a használata is teljesen ingyenes, és akár képes egyes windows alkalmázos futtatására minimális kompatibilitási rátával.

    Lehetne ezt nagyon részletesen taglalni, de amíg a szoftverek ára nem mindenkinek megfizethető addig lesznek is illegálisan használók... Sajnos ez ellen a BSA sem tehet semmit...

    Aki megteheti az megveszi legálisan.
    Aki megteheti de zsugori az illegális verziót használ.
    Aki nem teheti az is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák