Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #97246720

    törölt tag

    Hát ezt nem lehet szó nélkül hagyni sajnos!

    Az én szerény véleményem az alábbi indokokkal leírva:

    Csökken, mint a munkanélküliség kb., Azért csökken mert egyre több az előtelepített oprendszerrel felszerelt gép és sokan ezt veszik meg mert 10-15ezer drágább csak mint az OS nélküli, tehát olcsóbban hozzájutható a működéshez szükséges rendszer.

    De mi a helyzet a már meglévő felhasználók körében!

    Ha nem kérnének olyan horror árat itthon a szoftverekért, akkor sokan nem kényszerülnének illegális szoftverek használatára mivel nem mindenki tudja megfizetni, ha azt nézzük akkor a szoftverfejlesztők tehetnek arról hogy elterjedt a programok illegális használata: csak néhány példa:
    a BSA felmérése szerint itthon 37%-os az illegális programhasználók aránya és még ez is magas arány! Miért is? Lássuk:
    Jelenleg az átlag fizetés alsó határa kb. 100.000 forint/fő (szakmunkások körében)
    A lakosság nagy része albérletben lakik ami magában is elég drága! Az élelmiszer árak se éppen barátian alacsonyak, sőt ahol kisgyerek is van, függetlenül hogy baba vagy iskolás, az sem olcsó.

    A legtöbb program futtatásához Windows operációs rendszer szükséges.
    Tehát legsűrűbben használt szoftverek átlagára legálisan(1 gépes örök licenc-el):
    Windows 8.1 átlag 35.000
    Windows 10 Home 38.000
    Windows 10 Pro 54.000
    Office 2016 Home&Business 70.000

    Office 365 éves lincensz 23.000
    Egy megbízható védelmi szoftver ÉVES licenc-e 15.000 és még lehet keveset mondok, az ingyenesek semmire nem jók, nagyon a védelmi szint legalját képviselik, de megfelelő védelmet nem nyújt egy esetleges kibertámadás ellen, tehát a gépen tárolt adatok veszélyben vannak.

    tehát egy alap otthoni gép szoftveres ára ha a legfrissebbet szoftvereket nézzük akkor közel 125.000+ jobb egy védelmi szoftver +évente 15 ezer...sajnos Magyarországon a bérezések nem ilyen ármagaslatra vannak méretezve, így ha a kisemberek szemszögéből nézzük, jogosan használnak illegális verziókat mivel maga a szoftverfejlesztők által megszabott ár kényszeríti rá őket!

    Ezen nincs semmi meglepő, még azt is megkockáztatnám kijelenteni hogy ezt szándékosan csinálják így, hogy a hackereknek könnyű dolga legyen, a szoftverfejlesztőknek meg akad okuk frissíteni, javítani, lényegében ingyen munka a hackereknek, aranytálcán kínálva a tehetetlen felhasználókat.

    Persze azt sem szabad szem elől téveszteni hogy vannak olyan szoftverfejlesztő cégek akik bizonyos alkalmazásokat ingyen és korlátozások nélkül adnak a nagyközönségnek, ezért nagyon-nagy tisztelet nekik! Sajnos az operációs rendszerek terén ami ingyen használható és az is lényegében nagyon elterjedt hazánkban az az UBUNTU Linux, ennek az operációs rendszernek a használata is teljesen ingyenes, és akár képes egyes windows alkalmázos futtatására minimális kompatibilitási rátával.

    Lehetne ezt nagyon részletesen taglalni, de amíg a szoftverek ára nem mindenkinek megfizethető addig lesznek is illegálisan használók... Sajnos ez ellen a BSA sem tehet semmit...

    Aki megteheti az megveszi legálisan.
    Aki megteheti de zsugori az illegális verziót használ.
    Aki nem teheti az is.

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz edward2 #2 üzenetére

    én mondjuk nem panaszkodok, csak leírtam egy szerény véleményt a BSA felmérésével kapcsolatban :D

    amúgy igen érdekes, valóban, minél szegényebb az ország lakossága, annál magasabb az arány, bár ez számomra nem meglepő

    ha pl vissza tekintünk 2000-2010 közé, egy §ffice programcsomag 125.000 ft-ba került és akkor az átlag fizetés ennek fele volt!

  • #97246720

    törölt tag

    válasz Tapsi #6 üzenetére

    Csak linuxra nagyon sok szoftverrel nincs...

    Saelin: a nod32 csak vírusvédelem, az eset smart security az véd támadás ellen is...a nod32 nem

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    King Unique..számolj mégjobban másként...
    Hol kapsz minőségi szoftverben havi előfizetést...pl. Windows office vagy eset csomagban. Csak hogy ne mennyünk messzire. SEHOL! Akkor miért számolok havi lebontásban. Irreleváns!

    Az éh bérér dolgoztatott ember fizetése napján azt se tudja mi lesz holnap mire kifizet egy albérletet nem hogy azt számolja hogy még a pici maradékból mit fizzesen még ki.

    Nem tudom honnan veszed hogy sok ember tud kalkulkálni előre.

    A másik. Nagyon sok ember 100ezer alatt visz haza.

    Nagyon sok embernek nincs annyit feleslege hogy akar 1000 vagy 10ezer forintot félre tegyen.

    Nagyon sokan álomvilágban élnék itt.

    És most csak azért is személyeskedem!

    Itt az én én példám:
    Nettó 130et viszek haza
    A feleségem gyesen van 38ezer
    Van egy 2éves kislányunk
    Ez 168ezer ha jól számolok
    Nos átlag 90-100ezer az albi rezsivel
    Marad 68...
    Tv telefon net 6000
    Marad 62
    2 előfizetést 16(azért előfizetés mert olcsóbban jövünk,de ezt nem részletezem,a részletek magán jellegűek.)
    Marad 46
    Megboldogult édesanyám után maradt banki tartozás 13ezer
    Marad 33
    gyereknek havi pelenkaadagja 10-15ezer
    8-13ezer Marad Megélhetésre

    Ebből ki az A**ja p***ja tud félretenni.

    És vannak nálunk rosszabban élők is.

    Tehát a kérdés...
    Ki is mondta hogy a spórolás kivitelezhető?

    Az maradjon csendbe aki havi 200ezret visz haza és tehermentes saját lakásban lakik vagy a cége álja! Igen azok tudnak spórolni! Vagy éppen anyuci-apuci eltartja a gyerekét és még haza sem kell adnia.

    Cége teló a cége terhére, céges autó. Aki ilyen eladók rendelekezik az maradjon inkább csendben.

    Fel vagytok háborodva. Jogtalanul. Én teljesen azok mellett állok aki illegálisan használnak valamilyen szoftverben. Miért? Mert muszály!miért nem linuxot? Mi között hozzá! Én amúgy használtan. Ubuntut, és teljesen használhatlan volt számolja.persze akinek csak net meg facebbokra kell gép annak jó, én pl. Nem csak nezetek

    Amúgy a linux szakértőtőtől kérdezném, aki beszólt hogy használtan linuxot akinek nincs pénze windowsra.
    mondj olyan vírusvédelmi programot meg tűzfalat aki grafikus felületű! Én ubuntu alatt 1hónapig vadásztam. 1 antivirus appot találtam ami félre meddig működött, de védeni semmit se védett.
    A linuxot felejtsük el ilyen téren, a netkávézóban Nagyon jó, de otthon használni horror...
    Mondjuk ham már gazdagék is belszólnak hányótoknak van iphone-ja,macbookja vagy imac-je? De nem hitelből?

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz King Unique #57 üzenetére

    És szerinted azt egy full amatőr user aki még azt se tudja Hol kell bekapcsolni egy PC-t az majd válogatni fog a linux kiadások között, ezt te sem gondoltad komolyan, most úgy őszintén...ehhez az dologhoz ne minimum középrétegként állj hozzá, hanem úgy mint egy amatőr és szegény felhasználó.

    Azt tudom hogy office365ből van havi tarifa, de eset nod32ből csak a havi triál ami ingyenes, de ami megfelelő komplex védelmet ad a smart security, az meg csak éves...

    Ne azt kalkuláljátok hogy mennyi a fentartási költség, utólag könnyű számolgatni, hanem azzal számoljatok egy frissen megvásárolt gép legális felszoftverezése(os,office,védelem) mennyünk kerül aki nem oem terméket vásárol. Az oemnek 1előnye van, hogy akinek tetszik a konfig, annak megéri megvenni aki nem ért hozzá és csak használni akarja.

    Linux. Nagyon jó és stabil, de egy amatőr user nem fog parancssorból telepítgetni mikor azt se tudja melyik parancs mit csinál. Az ubuntu szoftver áuházában nem érhető el sem antivírus sem tűzfal szoftver, ezek nélkül még egy linux disztribúció is sebezhető. A linux annak jó aki programozik,okostelókra főzött romokat gyárt vagy nyilvános nezetési lehetőséget biztosít. Ezekre tökéletes. Pl. Nekem azért nem jó a linux egyik disztribúciója sem mert amilyen programokat használok szinte csak windowsra vannak,ezek leteszteltem a wime windowsos linuxkörnyezetben, kb. a 80-a nem indult el.

    Core2: felhívom szíves figyelmed hogy a személyeskedés engem céloz nem pedig mást. A személyeskedés kifejezés itt nem másra irányul ami tiltott, tudom jól :) és ez nem olyan személyeskedés ami tiltott mert ha figyelmesrn elolvasod amit írtam akkor én rólam van szó, magam ellen személyeskedtem!az nem tiltott :)

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz spammer #77 üzenetére

    Példának okáért felhozom az Odin-t. Nincs linuxra, csak egy halott project a Heimdall,amit a fejlesztője nem abba hagyott. Teamvier, ez pl.van linuxra ha jól emlékszem de 10-20mp-ként megszakadt a kapcsolat tehát instabil app ami nekem nem jó,a windowsos stabil. Blackberry kezelő alkalmazás nincs,microsoft office kompatibiltás nincs, nekem ez fontos a front page miatt és nincs linuxos alternatív helyettesítője ami 100%-san kompatibiis lennr

  • #97246720

    törölt tag

    válasz Neil Watts #79 üzenetére

    Elfogult vagy sajnos :) ez látszik :)

    Van aki linuxot isteníti, van aki a windows-t.

    De ahogy elnézem rajtam kívül senki se tud egy amatőr user szemszögéből nézni.

    Ja,és olvasd el jobban amit írtam :) valami felett csúnyán átsiklottál ;)

  • #97246720

    törölt tag

    válasz dugo_ #81 üzenetére

    Ez az oldal nem megbízható. Sajnos tesztként beírtam az odin-t, és androidos appokat belevett a listába, ez is felhozta a heimdall-t. De ez az app az új telókat nem kezeli már ami nekem fontos. Plusz kaptam egy szép oldalátirényítast egy reklámokkal tüzdelt oldalra ami azt írta hogy 4vírus van a telómon :)
    Na ez olyan kategóriás oldal ami akár webes úton képes fertőzni, mivel az oldal alapból hozzáfért a telóm rezgőmotorjához és bezárta automatikusan az eset mobile security appomat... Na erre varjon valaki gombot.... És pedig linux alapú rendszer... Csak ez zseb méretű :)

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz Syl #84 üzenetére

    Én fél évig próbálgattam a linuxot windows után. Nekem nagyon bonyolult. Sajnos 1 gépem van itthon, amit folyamatosan használok és nincs lehetőségem kísérletezésre. Sőt tovább megyek. Én mint windows userként azt vallom hogy jobb linux, de a kezelhetősége nehezebb annak aki évekig windowst használt, főleg az olyan telepítési módszerek amik nincsnek fent a szoftver központban és parancssorból lehet csak telepíteni.ebből a szemszögből a windows jobb.

  • #97246720

    törölt tag

    válasz Neil Watts #79 üzenetére

    a blackberry kezelő más néven blackberry link, a kanadai blackberry cég okostelefon kezelője és nincs linuxra működő kezeló alkalmazás, virtuális géppel használhatatlan a kezelő mivel nem szokványos tulajdonságokkal bír, nem android, nem ios hanem qnx rendszerű... de ebbe ne menjünk most bele, nekem fontos a BB Link.

    a másik amit nem találtam linuxhoz az a smart tv kapcsolódás, jelenleg kísérleti fázisban lévő projectet találtam amivel zsák utcába futottak, működik de túlhajta a cpu-t,gpu-t és a wifi-t majd beáll a gép, ezért a eltöltését felfüggesztették már vagy fél éve. ezt a funkciót is gyakran használom, a linux jelenleg nem képes rá.

    a BlueGriffon-t próbáltam, nem rossz de a front page sokkal jobb.

    jó dolog hogy vannak alternatív appok, de sokszor nehezebb velük dolgozni.

    azt hogy most ki mit szeret használni az egyéni dolog...

    de a cikk lényegétől nagyon elkanyarodott az egész vita.

    Megértem hogy krisztus sírját sem őrizték ingyen, én sem vagyok zsugori alak, amit tehetek legálisan veszek meg, de van az a határ amire azt mondom hogy már pofátlanul sokat kérnek érte.

  • #97246720

    törölt tag

    válasz sh4d0w #108 üzenetére

    Olyan nincs hogy nem kell,minden rendszernek meg vannak a gyenge pontjai ami támadható valamilyen úton-módon...

  • #97246720

    törölt tag

    Nem elég hogy drága és nagy rendszererőforrás igényű, de még sebezhető is :( Symantec Anti-Virus Kritikus hiba Cikk [link]

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz idegen lény #165 üzenetére

    ha éppen 100ezerből nyugodt szívvel meg tudtsz élni hogy nincs más bevételed akkor elég érdekesen csinálod.

    én 130at hozok kafetériával együtt, a feleségem gyesen ami 38ezer neki, ez 168, albi havonta 100ezer és nem elég hármunknak! az ungarise forint mára már semmit sem ér... az albi árak elmebeteg árakon szórják...már megint ott járunk mint anno, hogy az árak már uniós szinten vannak, de a bérezés még mindig az uniós minimális átlag alatt jóval, 1200€ a legkisebb átlag, itthon 250€, sajnos a környezetemben nagyon sok családos ismerősök úgy voltak vele hogy kimennek külföldre dolgozni, több mint a felének tönkrement a házassága miatta, kb.30%-ának majdnem tökre ment, az mentette meg hogy haza jött az aki kiment dolgozni, a maradék 20% megolszik, van aki itthon maradt van aki kint, aki kint maradt annak szinte senkije sincs itthon, így sok veszteni valója sincs...

    az itthon kéne a vezetőséget lecserélni egy olyanra aki meg tudja oldani hogy lépést tart az EU-val, és nem saját hobbijának épít stadionokat, közben sok ember éhbérér dolgozik és az egészség ügy meg az oktatás romokban...de ez az izé inkább stadionokat épít a 0 nézőszámra. előbb az országot kéne rendbe rakni utána ha van rá felesleges forrás akkor lehetnek a stadionok... azért vastag bőr van a pofáján

    hidd el, akár mennyire is szeretném hogy minden szoftverem legálisan legyen, anyagilag sehogy sem tudom kivitelezni, mivel nem telik rá, de szükséges hogy legyen...ne nyissunk megint vitát hogy vannak ingyenesek,aki ért hozzá az tudja hogy az semmire sem jó, csak van...

    [ Szerkesztve ]

  • #97246720

    törölt tag

    válasz idegen lény #175 üzenetére

    valahol igazad van, de ki követi el a lopást? az aki felteszi vagy az aki használja?

    aki feltette, ingyen tette elérhetővé, tehát ingyenesen juthat hozzá bárki az interneten... ingyenes szoftvert letölteni meg nem lopás...

    tehát nagy dilemma ez az illegális szoftverhasználat...

    azt esetleg tudja-e valaki, hogy hogy lehet az, hogy a tegnap kísérletből feltettem a windows 10 home kiadást és azt írta a gépházban hogy "A Windows aktiválva van." Ezt a gépet aktiválták egy digitális jogosultsággal"... hogy ez mi tulajdonképpen? eredetileg windows 8.1 with bing rendszerrel vettem meg...de ez a bing kiadás nem beszerezhető hivatalos úton, bár én a sötét oldalon sem talátam :D

  • #97246720

    törölt tag

    válasz Syl #183 üzenetére

    attól függ honnan nézzük hogy fizetős

    vegyük egy 00 appot
    A oldalon 00 app fizetős
    B oldalon 00 app ingyenes

    ha ugyan azt az appot töltöm le a B oldalról akkor az legális letöltésnek minősül mint a használata is.

    másik példa:

    én megveszek egy appok kifizetem.én azt az appot felteszem a netre reg kóddal együtt és mások letöltik akkor ugyan úgy az is illegálisnak minősülne ennyi erővel

    vagy itt egy másik:
    én megveszek egy appok kifizetem.én azt az appot elküldöm egy barátomnak, a barátom meg felteszi a netre.
    ugyan lopás nem történik de a fizetős app ugyan úgy kikerül a netre ami ugyan úgy kárt okoz a fejlesztőnek...

    ezeket az illegális szoftverhasználatokat is meg tudná akadályozni mindegyik fejlesztő, vannak rá nagyon jó módszerek...de szándékosan nem teszik...

    szerintetek a microsoft nem tudja azt hogy ki használ eredetit és használ kalóz verziót? dehogynem tudja...sokak azért nem tesznek lépéseket, mert sok fejlesztő úgy van vele hogy nekik az jobb reklám ha valaki használja, meg ha valaki feltesz egy kalóz verziót "próba címszóval" és tetszik neki akkor úgy is meg fogja venni, feltételezve azt!

    ami a legutálatosabb dolog az hogy egyre több ingyenes appot raknak tele reklámokkal, ami dühítő és csak pro-val tűnnek el....

  • #97246720

    törölt tag

    válasz brd #188 üzenetére

    én ezekkel a hasonlatokkal tisztában vagyok :D ezek örök viták tárgya hogy honnantól számít illegálisnak egy alkalmazás... erről nagyon sokrétűen oszlanak meg a vélemények... anno az lett az álláspont hogy aki felteszi az vétkes, aki letölti az nem, mivel nem mindenhol van feltűntetve hogy az legális vagy illegális forrásból származik... a torrent sem minden esetben minősül illegálisnak...csak bizonyos esetekben!

Új hozzászólás Aktív témák