Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cof

    veterán

    válasz hcl #95858 üzenetére

    Majd ha lekapcsolják a 2G-t már telefonálni sem lehet vele. A gyűjtögető mánia sem jobb mint ha elektronikai hulladék lenne, mert talán most mèg újra lehet hasznosítani, de majd ha X év múlva meghal az illető akkor már lehet, hogy nem mert ki tudja milyen párás környezetben tengették életüket a telefonok egy fiók mélyén.

    Egy 3-5 éves telefon ma még elég jól használható alap dolgokra, ellenben ezekkel a régi fosokkal ami semmire, és mégis elkérnek érte 10 ezret, hát persze, hogy ez alapján lövik be akkor a többi telefon árát is, mert nehogy már egy érintős meg akkor kerüljön 12 ezerbe hiába régi 3/32 G meg jó esetben is csak Android 8.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #95858 üzenetére

    Inkább az a baj, hogy a pár éves telefonok alól, mesterségesen szoftveresen (biztonságra hivatkozva) húzzák ki a talajt.
    Konkrétan a Lumia 630-at azért kellett cserélni mert "biztonság" címszó alatt az általam látogatott weboldalak 75%-a plusz a messenger sem ment már akkor hónapok óta, és a leálló dolgok listája csak bővült és bővült. Pedig amúgy 6+ évesen sem cseréltem volna.
    De nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körben sokan panaszkodnak (sokan alma tulajok) hogy a frissítések elhozzák az egyre használhatatlanabb telefonokat.
    És volt ogy láttam ("kukás"tól) olyan elképesztő állapotú korai szériás Lumiát, hogy múzeumba/gyűjteménybe mehetett volna. .. szoftveresen úgy szét volt barmolva (tiltások, frissítések stb) hogy hívásfogadáson és fényképezésen kívül semmire nem volt jó, gyakorlatilag érintős buta telefon lett, ami amúgy ma a legeladhatatlanabb kategória a piacon.
    Évekig dolgoztam telefonos boltban, roppant szomorú volt látni, hogy mennyi egészen szép és újból eladható telefon jelent meg e hulladékként, mert lezárt(a a) szoftveres támogatás(a), és emiatt ugrott a használhatóság. :(

    Nem véletlen terjed az, hogy manapság már akad olyan szolgáltatás, hogy 1-2 évig bérled a telefont, utána vissza kell adni, a szolgáltatónak, és kihozni egy újjat (persze mindez havi díjért, és olykor extra költségekért). Aztán a leadott telefonok "felújított"ként tovább mennek afrikai/délamerikai/ázsiai vagy akár szegényebb EU-s országok piacaira (helyes!). A probléma csak az, hogy az új tulaj nagyon hamar fűbeharap a telefonjával, az "elavulás" miatt. Végül nem a jóléti országokban, hanem 1-2 évvel később a fejlődő országokban lesz e-hulladék. :(

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák