Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    azért valahol ironikus, h showcase city kell hozzá :)
    hogy állnak a redflag linuxal? múltkor azt olvastam, h mégis wint használnak (meg volt vmi stat, h az ie részesedése 98%, amikor nálunk már 40% körül kavart az ff), persze egy kína méretű országgal kapcs nem lehet általánosságban beszélni.
    nemtom, h ez a minden országnak/intézménynek saját linux miért jó. miért éri meg jobban a saját fejlesztés/support/stb. mint egy normális disztribet licenszelni.
    csak politikai megfontolást tudok elképzelni a csináld magad mozgalom mögött.

    persze nem lepődnék meg azon, ha ez a saját disztrib annyiban kimerülne, h lecserélik a default háttérképet.
    btw, ha én kínai netizen lennék, akkor tuti nem használnám a Párt saját os-ét.

  • FTeR

    addikt

    válasz ngabor2 #3 üzenetére

    komoly fogalomzavar van az emberek fejében. rendszeresen találkozom vele fórumon, h a win verziókra mint különálló disztribekre gondolnak vagy pont ellenkezőle, úgy beszélnek egymástól független linux disztribekről, mintha egymás eltérő verzió lennének.

    érdekes ez a felvetés. szal nagyon komoly próbálkozások vannak arra, h megoldják a linux inkompatibilitását (nem egy belső "szabvánnyal" próbálkoztak már), ami önmagában bizonyíték a probléma létezésére. mégha végső soron a júzerhez ebből csak kevés dolog jut el (vagy nem tudja, h amibe ütközött az ehhez tartozik), fejlesztői oldalon akkor is nagyon komoly probléma, ami aztán hatással van az egész platformra.
    és azért nem ártana belátni, h az emberek nem akarnak érteni hozzá, csak használni szeretnék.

    btw, win verziók között többnyire azért szokott kompatibilitási probléma lenni, mert 1-1 verzó között akár gyökeres változások is végbe mehettek. de legtöbbször csak az a gond, h az adott progi nem megfelelően lett megírva (pl win mappában akarja tárolni a beállításait)

  • FTeR

    addikt

    válasz Vladi #7 üzenetére

    usa mentes gazdaságra gondoltam. németek (és így az eu) is erre gyúr (aztán buki el a dolgokat folyamatosan).

    az általad felvetett elképzelés azt feltételezi, h adott szervezetnél van legalább 1vki aki rendesen átlátja az egészet. mivel ilyen még az os fejlesztő vállalatnál sincs, elég elég valószínűtlen.
    rengeteg érvet fel lehet hozni, h miért jó, h adott cucc "fölöslegesen" ott van. a wint is kellőképpen szét lehet barmolni, ezen nem sokat változtat az, h az ms marketing ezt mennyire támogatja.
    ez megint az a pont, ahol a rózsaszín elmélet találkozik a valósággal.
    mindenki kedvenc párhuzamával élve, autót is építhetünk magunknak, meglévőt is széttuningolhatunk és egy készet is vehetünk. jól látszik, h melyiket szokták választani azok, akiknek az autó csak egy eszköz és nem maga a cél. egy mai fullos járgányban még egy égő csere is komoly kihívás, nem hogy belepiszkálni a motorba vagy az elektronikába. milyen jó is volt a trabant, kis műszaki érzékkel saját magunk javítgathattuk. régi szép idők.
    érdekes, h az eu nem esik neki az opelnak, h gyárilag beépített multimédiás lejátszó van a műszerfalba gyógyítva, ezzel korlátozva az autó hifi gyártó kisebb vállalkozások versenyképességét ;) (nagyon off, elnézést kérek)

Új hozzászólás Aktív témák