Új hozzászólás Aktív témák

  • joghurt

    addikt

    válasz Gregorius #32 üzenetére

    Mint azt a sírással küszködve szoktam mondogatni ... Ja értem. Egy sokmillió embert és vállalkozást érintő, országos, sok-sokmillióba kerülő fejlesztésnél tényleg ez legyen a lényeg. Sianis szerintem nem arra gondolt, ahogyan te fejlesztesz (?) rendszereket. Itt az átgondolás, megtervezés még az Apeh részéről kellett volna, hogy megtörténjen. Legalábbis nem hiszem, hogy az ő részükről fogalmazódtak meg ezek az elcseszési követelények.

    Most egyrészt mondhatnám, hogy később könnyebb okosnak lenni ... Ahhoz már akkor is okosnak lehetett volna lenni, hogy a Delphit ne vegye komolyan valaki. Különösen, ha már akkor megfogalmazódik követelményként a többplatformos működés.

    Hiszem, hogy hozzáértéssel kettő hét alatt meg lehet egy ilyet írni, ... Igazat adok Sianisnek. Persze azzal a fenntartással, hogy ez nettó két hét, tehát nem számít bele az, hogy felteszek egy kérdést, és az illetékes elmegy két hónapra síelni. Ha egy ilyen "bonyolult" szoftver esetében neked nem megy a megrendelővel való egyeztetés, az már a te problémád.

    Az űrlap azonnali validálásáról: Ott van erre a PDF űrlap platformfüggetlenül, installálás nélkül, biztosan hallottál már róla, ha más megoldást te nem ismernél.

    A formátum és az adatok ellenőrzéséről: Feltöltéskor simán lehet validálni. XML-nél eleve csak olyannal kell foglalkozni, ami konform a megadott style sheethez képest. Nem valid az XML-ed? Haggyámá.

    Sokba kerül a nemlétező dokumentáció emészthetővé tétele illetve nyilvánosságra hozatala. ... Dokumentálás nélkül ki vette át a megrendelő részéről? Luciferchez csatlakozva: És ha a fejlesztőt (mert egy ilyen hatalmas munkán valószínűleg nem egy többszáz fős fejlesztőlabor dolgozott) elcsapja a villamos?

    Az USB-s kulcs elveszése, megrongálódása egyenértékű a személyid megrongálódásával. Én legalábbis arra vigyázni szoktam. De szerintem a lakáskulcsod sem szoktad olyan gyakran elhagyni, elrongálni. Gyári selejt? Postás ellopja? Okmányirodai átvételnél (ld. személyi)? Amúgy csak példaképp írtam. Az a hatalmas előnye megvan a chipkártyához képest, hogy semmilyen USB-hez képest drága olvasó nem kell külön hozzá. Amúgy meg egy normális rendszerben dönthetek, hogy mit akarok. Chipkártyát (és akkor kifizetem/telepítem hozzá az olvasót), vagy USB kulcsot. Természetesen USB kulcs esetén a haverok cége elesik attól az extraprofittól, amit az államilag elfogadott kártyaolvasók értékesítése jelent.

    Különben meg az általad állandóan emlegetett support nightmare nem létezik. Aki nem ért hozzá, az majd használja a mainstream, windowsos desktop cuccot. Akinek ezt vallása tiltja, ámde ért hozzá, az majd ír kézzel XML-t, vagy egy webes űrlapot. Ez nem kötelező, hanem csupán egy lehetőség.

    A tej élet, erő, egészség.

Új hozzászólás Aktív témák