Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Spirit

    őstag

    Érdekes beszélgetés kerekedett itt. Én újjongva raktam fel a Vistát még áprilisban mindhárom itthoni gépünkre. Kezdetben voltak driver problémák,ez természetes,gondoltam majd megoldódnak. Mostanra minden családtagom könyörgött, hogy rakjam vissza a XP-t. Az egy dolog,hogy komolyabban egyedül én értek hozzá,de én voltam az első, aki visszaváltott, pedig "igazán használni akartam". Az Sb live 24bit-emhez igaz van driver,de nincs benne bass redirection, a mélynyomó hiányában meg ciripelt az 5.1. Pár opció nem működött a 3. driver után sem. A Line in-t sem kezelte normálisan, ezen már meg se lepődök. A codec-ek meg vannak őrülve Vistán, hiába próbálkoztam mindennel, a végén VLC-t kellett mindenhez használnom,mert minden film, zene máshogy indult rajta(volt,ami 100% prociterhelés mellett szaggatott). A játékokról nem is beszélek inkább..(legalább+1Gb ram+20% vga tuning kell,hogy ugyanazt a teljesítményt hozza,mint az xp)

    Most mondhatnátok,hogy mindenre van megoldás, amiket felsoroltam.Igaz, de minden héten más probléma jött elő, ha valahogy megoldottam az előzőt(volt,hogy hetekre eltűnt a gépem a helyi hálóról,de net volt, aztán megjavult). Arról nem is beszélek,hogy a lehető legpuritánabb kinézet mellett is annyira döcögött hála az 1gb ramnak, és a lassú vinyómnak, hogy "öröm" volt nézni.(most a pofámba fogom kapni,hogy minimum 2 Giga kell..Kipróbáltam, nem sokkal lett jobb, azt meg nem értem,hogy egy oprendszernek miért kell 2 giga..na mind1)Logitech G15 billentyűzetem van, így folyamatosan nyomon tudom követni a rendszeradatokat, és a legmegdöbbentőbb az volt,hogy ha pl hosszasan töltött egy program, akkor szinte mindig előjött az az effektus,hogy 40-50% RAM töltöttség mellett 80-100%-os Cpu kihasználtsággal, vinyó kussban...a gép áll...és "tölt".

    Visszaraktam az Xp-t, és úgy érzem,mintha egy win95 előtt ülnék(ronda,mint a bűn),de legalább kiszámítható, és gyors..nagyon gyors, reinstall után azt hittem másik gépem van. Egyedül a kinézetét, és a Dx10-et sajnálom igazán.

    Mostmát tudok normálisan gitározni a hangkártyámra kötve, mert normálisan szól,és nincs 50ms-es késésem sem.(ASIO driver sem segített sokat)

  • Spirit

    őstag

    válasz erdoke #96 üzenetére

    Látod,erről beszélek. Idióta,lehetetlen inkompatibilitások... :)

    Nálam pl. Call of duty 2 50-150fps között megy Vistán(természetesen a legjobb driverrel), Xp alatt ki van akadva 250-re, sosem mozdul ki onnan.Mondjuk ez elég sarkított példa, másban nem ennyire szörnyű a helyzet,de számomra fontos.

Új hozzászólás Aktív témák