Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz REDeath #72 üzenetére

    igen, utolsó éves vagyok, lehetőség tehát - elviekben - adott, de nem akarok élni vele, így is sok helyen kell xp-t használnom (főiskola, munkahely).

    Alapvetően nem is annyira gáz, bár ahogyan mondani szokták, láttunk már jobbat is :DDD Nem kell novell-t választani.

    Ez így igaz, de most nem erről van szó, hanem arról, hogy kidobjunk-e 15 mrd HUF-ot az ablakon (ja nem, ezt inkább bedobjuk az ablakon, bocsi :DDD ) vagy sem.

    Nem kényszeríti őket senki? Lássuk: iskolában (általánostól) csak win-t meg office-t lát, ezen nő fel. Elküldi az önéletrajzát, na milyen formátumban? Wordben. (véletlenül sem pdf-ben) Elmegy dolgozni, mit használ? Win-t meg office-t. Kényszerítva van, a program csak fokozza a hatást.

    Hasonló: kell oem alap meg 15 mrd Ft az adófizetők pénzéből. Ez nincs ingyen. Ráadásul tele van korlátokkal ugyebár.

    A Campus segítségével nem használják jogtisztán az esetek 90%-ban, mert bár a gyikban leírják, a "Kell-e jogtiszta friss. alap hozzá?" c. résznél, hogy "oem-et javaslunk mer' óccsó", de az nincs ott, hogy kisapám, ha nincs jogtiszta wined, nem lesz legális.
    Gyanítom, hogy a campus userek 90%-a nem rendelkezik alappal. Ergo értelmetlen a program felhasználói szinten, MS-nek persze nem, mert így "az elmaradt veszteség" egy részét pótolja azokból, akik egyébként tengeri kalózok lennének.

    Nem kötelező áttérni, OO egy ingyenes opció, méghozzá egy elég versenyképes opció. Ami hibája van, az a kompatibilitási gondokból akad, erről meg nem ő tehet, hanem sok mindenki közvetetten:)

    Na igen, de minek fizet a 97% többet (lebontva)? Gyanítom, a 15 mrd licendíjnál lazán teljes létszámra számoltak a másfél millás kerettel, hiszen bárki használhatja, ugye.

    Szerintem neked azért nem bántja a csőrödet, mert leragadsz annál a pontnál, hogy "ingyenes" meg "lehetőség a hallgatóknak", de hát a végén ott vagyunk, hogy kifizettük szépen mindenkire a díjakat és még így is korlátok közé vagyunk szorítva.

Új hozzászólás Aktív témák