Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz FTeR #27 üzenetére

    Én már rutinból konfigolok, nekem elég 1-2 perc... Amennyire emlékszem, az Opera 6-nak meglehetősen bonyolult kezelőfelülete volt. Nekem jobban bejön az új, egyszerűbb felület. Olyannyira, hogy az első teendőim között általában nem egy UI elem eltüntetése szerepel. Alapesetben nem is látszik más, mint a menüsáv, a tab-sáv az előre-hátra gombok + reload, a Kuka és Nézet gombok, valamint az URL sáv, szinte teljes oldalszélességben. Ennyi, nem is kell több. Minden más ott van a menükben, vagy a sidebar-on. Illetve mégis: az URL sávba kattintáskor felbukkanó menükbe is lehet jó dolgokat rakni.

    De a fenti csak az én ideám. Természetesen nem lehet az alapképernyő mindenkinek kedvére való. Az Operában viszont az a jó, hogy az IE-nél és az FF-nél könnyebben lehet állogatni, hogy mit hova. És nem is tart sokáig.

    Az FF a szememben egy IE klón (volt eddig), legalábbis ami az UI-t illeti. Semmi extra, nehézkes változtatás.

    IE7 UI-ja nem rossz, bár szokatlan. Viszont maga a program nehézkes. Megnyitok egy új tabot (about:blank), és elég lassan jön be. Operával kettősklikk, és azonnal ott van.

    Nem is beszélve a sok hasznos feature-ról, ami O-ban van. Drótszamár felsorolt párat, de korántsem mindet (pl. kereső hozzáadása). Amivel gyakorlatilag egyik böngészőben sem vagyok megelégedve, az pl. a beállítások szervezése UI esetében. Pl. Opera nagyon féloldalas, néhol primitíveket kérdez, nem is sokat (pl. Weblapok fül), máshol meg töméntelen, néha kusza elrendezésben rengeteg opciót.

    Látszik, hogy különbözőek vagyunk, nekem az élsimított betűk sem jönnek be annyira. Ráadásul erősítik bennem az IE7-ről kialakult nehézkesség-érzést :).

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák