Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz dajkopali #5 üzenetére

    Célzás nem működik, akkor konkretizáljunk:
    a befenyített egy undorító, helyi menő csávók által használt, nyegle szlengszó. Amennyiben a ph valami minőség látszatát akarja tartani, úgy nem használ ilyeneket. A gvh fenyít, vagy megfenyítette a szolgáltatókat. Ami szintén gázos, mert a gvh legfeljebb büntetéssel fenyegethet, olyan jogi kategória, hogy fenyítés, nincs.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz dajkopali #7 üzenetére

    és azért nem kellene használni, mert pejoratív, undorító és negatív.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz dajkopali #12 üzenetére

    Látom, hogy nyelvi kérdésekben ''vágod a témát'', de minderre ennyit tudok mondani: maximum íz, no cukor és ájsz tea; gyümölcs aháa és bifidusz eszenzisz... Igen, ez való a nyelvnek - hogy örökre eltűnjön.

    [Szerkesztve]

    https://www.coreinfinity.tech

  • shabbarulez

    őstag

    válasz dajkopali #27 üzenetére

    Nyugaton, amcsiban vannak ilyen kezdeményezések, de azok sem csinálnak 2 nap alatt pálfordulást. Pl. az amszterdami Citynet projectet is legalább 5 éves távlatra tervezik mire megvalósul. Az első évben csak 40 ezer háztartás lesz lefedve, a teljes 360 ezer meg még odébb lesz 2012-ig. Pedig Amszterdam kevesebb mint fele Bp-nek. Bécs felől is olvastam már hasonló muni/közösségi FTTx projectről. De a nagyobb, gazdagabb önkormányzatokra jellemző hogy dédelgetnek ilyen terveket, bár ezek jellemzően még elég felületes és távlati tervek, többségében inkább politikusi ígérgetések aminek meg a fene sem hisz. Amcsi nagyvárosok többségénél is lehetett már ilyen kezdeményezéseket olvasni, de azok is inkább még csak terv/elképzelés szinten léteznek. Az amszterdami Citynek project talán az egyedüli amire azt lehet mondani ténylegesen hozzákezdtek.

    Közben azért a inkubens telecom cégek is kezdik tervezni vagy már hozzá is fogtak a saját FTTx fejlesztéseikhez, ott ahol vannak olyan alternatívok akik hajlandók beruházni ott akár azok is csinálják a magukát. Pl. Franciáknál France Telecom is belekezdett idén a sajátjába és a nagyobb alternatívok Iliad és Neuf is és kábel fronton a Numericable is. Szóval Párizsban 1-2 éven belül a belvárosi részen akár lehet hogy majd 4 szolgáltató FTTx infrastruktúrája közül is válogathatnak, az más kérdés hogy ez csak Párizs egy részén lesz igaz, azon kívül pedig még soká lesz mire ez a lehetőség elterjed.

    De idehaza ott van pl. a Bólyi FTTH project is, úgy tudom az talán már el is készült. Az is egy önkormányzati muni/közösségi project. Persze egy Pécs város méretű project nagyobb volumen lenne ami talán nagyobb nyílvánosságot is kapna. Persze kérdés mennyi ebből a politikai ígérgetés és mennyi a racinális távközlési fejlesztés. Mert pl. Bp-en egy négyes metrónyi összegből szintén lehetne FTTx hálózatot építeni, csak kérdés hajlandó lenne e a város megfinanszírozni és lenne-e miből. Meg hogy fogadná a közvélemény hogy ekkora összeget olyan valamire költenek amit az embere többsége nem is használ, de aki használja az is többnyire csak szórakozásra.

    Kíváncsi leszek majd a cikkre, milyen konkrétumok lesznek benne.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák