Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz heihachi #3 üzenetére

    Tudtad, hogy nem az a fő kérdés, az ms mennyiért adhatja, hanem az, hogy másnak van-e elvileg lehetősége szoftvert fejleszteni rá?
    Vagy mióta ms szellemi termék az a kerberos protokoll, ami az active directory egyik alapprotkollja? De ugyanez a kérdés feltehető az x.500-ról is.

    Az autórádió annyira jó példa, hogy szerintem te se gondoltad volna. Más kérdés, hogy nem a te, hanem az eb érvelését támasztja alá. Ugyanis az autórádió szabványos méretű és szabványos csatlakozású, tehát ha neked nem tetszik az, amit belerakott az autógyár a szekeredbe, akkor egy hegyes szerszámmal másodpercek alatt ki lehet szedni és be lehet tenni helyette bármely másik gyártó termékét. PONTOSAN UGYANEZÉRT verték pofán a microsoftot, hogy legyenek a csatlakozási felületek szabványosak és nyíltak.

    Ha triviálisan ki lehetne vakarni az explorert meg a mediaplayert a windowsból, ha minden interfész publikus lenne és nem az lenne, hogy az ms office meg egy-két csókos cég nem publikus függvényekkel is dolgozhatna, akkor nem kapott volna az ms büntetést.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • bambano

    titán

    válasz heihachi #14 üzenetére

    Kit zárt ki az ms a piacról: korábban a Netscape-t, mostanában a vírusirtó és tűzfal fejlesztő cégeket. Emellett ezerrel megy a küzdés, hogy a linux alapú rendszereket kinyomja az ms a piacról.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák