Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    Érdekes ez a cikk...

    Azt mondja, a rendőrség tavaly több, mint 37 ezer esetben indított nyomozást. Idén 5 hónap alatt 15572 szerzői joggal kapcsolatos bűncselekmény vált ismertté, ez 50%-os növekedés. Namost 12 hónap alatt 37e nyomozás az havi 3083 nyomozás, 15572/5 az meg 3114. Itt biztosan nincs meg az 50%. Ha meg nem ugyanaz a viszonyítási alap, akkor meg mire fel 50% (mert lehet, hogy 37 ezer megindított nyomozásból nem mindről derült ki, hogy ténylegesen van bűncselekmény, ha igaz az 50%, akkor havi kb. 2000 esetben derült ki jogsértés). Szóval ez itt nem teljesen korrekt adatközlés.

    Az meg mekkora patkányság, hogy írkálnak vállalatoknak, aki meg nem válaszol, azt helyszínen ellenőrzik?? Mi ez a BSA, avh?

    Az kérdés, hogyan találták ki, hogy mennyi a szoftverillegalitási arány. Az viszont tutti, hogyha a magyar vállalatok a lopott windows helyett mást használnának (és ebben a kérdésben mindegy, hogy legális windowst vagy linuxot vagy freebsdt vagy opensolarist), akkor az hogyan is teremtene nálunk munkahelyeket.

    Megint egy cikk, ami inkább fizetett reklámnak néz ki, mint szakmai anyagnak.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák