Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz Nagy Gábor #5 üzenetére

    eddig korrekt, valódi összehasonlítást nem igazán láttam, hogy ugyan azon a vason/vasakon egyszer xp, egyszer linux fut, és mely progikban melyek a gyorsabbak, egyszerűbbek, kényelmesebbek.

    otthon linuxot használok, melóhelyen xp-t. de a linux is örül, ha kellemes mennyiségű vas van alatta. egy ''normál állapotú'' júzert alapból nem fog olyan érdekelni, hogy ''a linux több-100 napig is elfut egy gyengébb gépen is, bezzeg a wint időnként újra kell indítani, mert szép lassan megeszi maga alól a memóriát''.

    annyi valóban előny a linuxnál, hogy ha akarod, akkor felteszel egy xfce-t, vagy még lightosabb ablakkezelőt, és akkor elég gyors lesz. de az xp-t meglátásom szerint a kde-vel kellene összehasonlítani.

    félreértés ne essék: én is örülnék annak, ha vállalati, és minden szinten elterjedne a linux, de nem minden áron! ahova a win a jobb megoldás, oda felesleges erőltetni a linuxot. és vica versa. attól, hogy valami linux, nem jelenti automatikusan azt, hogy húdeszuper, és ha valami win, nem jelenti azt, hogy egy rakás végtermék... mondom ezt, mint felhasználó.

    Gregorius: talán ismered a mondást: ahoz, hogy egy win-t biztonságossá tegyünk, nagy szakértelem kell. ahoz, hogy egy linuxot sebezhetővé tegyünk, ahoz kell ''szakértelem''.

    ne alakuljon itt (is) ki egy linux vs. windosw flame, a cikk/topik nem erről szól!

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz rollins #19 üzenetére

    ''hála'' az office formátumok zártságának, a régebbi doksik nem biztos, hogy ugyan úgy jelennek meg. ha az ms is áttér nyílt formátumra, ahogy tervezik, akkor viszont jó eséllyel azok már ugyan úgy fognak kinézni.

    a hálózati meghajtókkal az a helyzet, hogy linux alatt ilyen néven nem léteznek. más módon, részben egyszerűbben, részben összetettebben igen. de a lényeg: el lehet érni a hálózati meghajtókat linux alól is (samba).

Új hozzászólás Aktív témák