Új hozzászólás Aktív témák

  • regent

    aktív tag

    Változatlanul fenttartom, hogy a MS-nak az az érdeke, hogy minél több ember használja a termékét, ebbööl következööen minden olyan lépés ami ez ellen irányul (vagy akaratlanul is ezt okozza) számára káros.
    Miért? Egyszerüü: ebbööl származik a bevétele.

    Csak az a kérdés, hogy melyik szektorból származik a bevétel nagy része. A magánfelhasználók vásárlásaiból, vagy az üzleti szféra vásárlásaiból.
    àllítom, hogy a két szférában használt MS termékek száma eröösen összefügg, mégpedig minél több ''magán'' Windows-t használnak, annál több üzleti windowst is használnak.

    Miért gondolom ezt?

    Az elmúlt években látható volt, hogy a MS nagy erööket fektet abba, hogy a felnövöö nemzedék az öö szoftvereit használva tanulja meg a számítógépet kezelni. Speciel magyarországon még az ECDL vizsgán is (enyhe félmosoly) a MS office használatát tanították, és kérték számon, nem pedig szövegszerkesztést, táblázatkezelést. A MS olcsón adta a termékeit tanároknak, diákoknak.
    Ebbööl azt a következtetést vontam le, hogy a MS-nak fontos, hogy minél több elkötelezett MS szoftvert ismeröö, használó dolgozó kerüljön a munkaerööpiacra. Több munkahelyen is dolgozva, nem találkoztam olyannal, ahol ne MS szoftverek lettek volna többségben.
    Logikus is, hiszen a dolgozók a megszokott szoftverkörnyezetben szeretnek dolgozni, ott a leghatékonyabbak.
    Tehát a cégek érdeke, hogy MS szoftverekkel dolgozzanak, mert úgy hatékonyabb a munkaeröö, azaz hatékonyabb a cég.
    A cégek nem tehetik meg, hogy ne fizessenek a szoftverekért, ellentétben a magánszeméllyekkel.
    Tehát a MS ''befektetése'', az hogy olcsón adja a termékeit a diákoknak, akik dolgozóként majd a céget a MS termékek használatára ''szorítják'' valószinüüleg megtérülöö befektetés, különben nem csinálnák már évek óta. Ezzel számomra maga a MS igazolta, hogy az üzleti szektorból várja, és szerzi a bevételei nagyobb részét.

    Magánvélemény: Engem ez a dílerek ''beetetöös'' taktikájára emlékeztet, de ha valakinek nem tetszik ez a szó, hát ne vegye figyelembe, mintha nem is mondtam volna.

    Ha ezt elfogadjuk, akkor nézzük meg mit ér el a MS azzal, ha lehetetlenné teszi az egyszeri felhasználónak a szoftverei használatát.

    Manapság már nem az iskola az elsöö hely ahol a gyerekek a számítógéppel találkoznak, java részük már ismeri a gépet mikor oda kerül, ha máshonnan nem, hát játszott már vele. :)
    Ha nem MS szoftverrel ''szerelt'' gépen ''tanult meg járni'', akkor sokkal kisebb affinitása lesz ezekhez a szoftverekhez, uram bocsá, lesz összehasonlítási alapja (jelenleg ez szinte teljesen hiányzik), és esetleg ezeket rosszabbnak találja az eddig általa használtaknál. Ha másban nem is, de árban mindenképpen.
    Ha lehetetlen feltört MS szoftverekhez hozzájutni (mert lehetetlen ööket feltörni), akkor biztos, hogy ez lesz a helyzet.
    Hosszú távon a MS elkötelezett magánfelhasználókat veszít.
    Pedig az elkötelezett magánfelhasználók jelentik az elkötelezett céges felhasználókat.
    Azaz kevesebb cég fog MS termékeket használni, azaz kevesebb lesz a haszon.

    Már csak az a kérdés, hogy a kiesett ''céges hasznot'' ellensúlyozza-e a megnövekedett ''magán haszon''.

    Magánvélemény: Nem hiszem, mert ez egy kicsit ördögi kör, ha a cégnél linuxot használunk, akkor mi a fenéért vegyem meg a Windows-t otthonra drága pénzen? Márpedig, ha a wint csak drága pénzen vehetem meg, akkor az elööbbiek szerint a cégnél inkább linuxot fogunk használni.

    Ha igen, akkor mindent bele, feltörhetetlen szoftvereket kell gyártani.
    Ha nem, akkor mindent bele, látszólag feltörhetetlen szoftvereket kell gyártani, amiket aztán lelkes felhasználók mégiscsak feltörnek, és minden Pistike gépén ilyenek fognak muzsikálni.

    Szerintem a második eset a valós.

    Ha valaki reagálni szeretne, ( kérem ne flémet!!) akkor szépen kérem annál többre méltasson, mint hogy ez egy nagy baromság, és kész.
    Mondjuk lehetne, hogy elkezdi a mondandóm elejérööl, idéz, aztán megcáfol, és összeomlasztja a mondandóm struktúráját. (márha talál benne olyat hogy struktúra :) )

    [Szerkesztve]

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

Új hozzászólás Aktív témák