Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regent

    aktív tag

    válasz raszputyin #28 üzenetére

    Eppen ezért, ha valaki mégis a te legális kulcsoddal telepít elööbb vistát, akkor a MS helybööl elutasítja az új kulcs iránti kérelmedet, hiszen ez olyan valószinüütlen. :)


    Amúgy tényleg nem tudom mi változott meg hirtelen a világban, hogy a MS most olyan fene mód védi a termékét. Itt volt pl. az XP (és elötte minden) amit gyakorlatilag minden Pistike illegálisan használt az otthoni gépén, és gyakorlatilag minden cég egy rakás pénzt fizetett a használatáért. Es azért kellett fizetnie, mert a felnöött Pistikék (az alkalmazottak) gyakorlatilag csak ezzel a programmal voltak képesek dolgozni. (ami persze nem igaz, de nem sokan vették/veszik a fáradságot, hogy Nusikának megtanítsák a linux alapismereteket.)

    Most jön a Vista, ami baromira biztonságos (feltörés szempontjából), de ha az otthoni felhasználók nem tudják majd használni (Pistike nem tud majd egy telepítöölemezt kérnia a haverjától), akkor a cégek sem fogják annyira preferálni.
    Tisztán tökönrúgja magát a MS, ha kiad egy olyan szoftvert, amit a tömegek nem használnak, mert nem jutnak hozzá ingyen.

    Es igen tudom, hogy az usában, meg nyugaton, ahol sokkal többet keresnek nem jelent gondot megvenni, de pl. valahogy úgy érzem, nem csak a szegény kelet európai letöltöök/feltöltöök ''teszik tönkre'' a szegény filmipart, hanem a gazdag nyugatiak (is).
    Ugyanez van a kalóz Windows-okkal is.

    Magyarán: A MS direkt csinálta feltörhetööre a rendszert, hogy széles tömegeket (akik azért leginkább erööteljesen böövülöö piacokon élnek) is elérjen, és függöövé tegyen.
    Tiszta beetetés folyik a magánszférában, a pénz beszedése pedig az üzleti szférában történik.
    Hú, mekor a összeesküvéselmélet. Es milyen eredeti. :)

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    Változatlanul fenttartom, hogy a MS-nak az az érdeke, hogy minél több ember használja a termékét, ebbööl következööen minden olyan lépés ami ez ellen irányul (vagy akaratlanul is ezt okozza) számára káros.
    Miért? Egyszerüü: ebbööl származik a bevétele.

    Csak az a kérdés, hogy melyik szektorból származik a bevétel nagy része. A magánfelhasználók vásárlásaiból, vagy az üzleti szféra vásárlásaiból.
    àllítom, hogy a két szférában használt MS termékek száma eröösen összefügg, mégpedig minél több ''magán'' Windows-t használnak, annál több üzleti windowst is használnak.

    Miért gondolom ezt?

    Az elmúlt években látható volt, hogy a MS nagy erööket fektet abba, hogy a felnövöö nemzedék az öö szoftvereit használva tanulja meg a számítógépet kezelni. Speciel magyarországon még az ECDL vizsgán is (enyhe félmosoly) a MS office használatát tanították, és kérték számon, nem pedig szövegszerkesztést, táblázatkezelést. A MS olcsón adta a termékeit tanároknak, diákoknak.
    Ebbööl azt a következtetést vontam le, hogy a MS-nak fontos, hogy minél több elkötelezett MS szoftvert ismeröö, használó dolgozó kerüljön a munkaerööpiacra. Több munkahelyen is dolgozva, nem találkoztam olyannal, ahol ne MS szoftverek lettek volna többségben.
    Logikus is, hiszen a dolgozók a megszokott szoftverkörnyezetben szeretnek dolgozni, ott a leghatékonyabbak.
    Tehát a cégek érdeke, hogy MS szoftverekkel dolgozzanak, mert úgy hatékonyabb a munkaeröö, azaz hatékonyabb a cég.
    A cégek nem tehetik meg, hogy ne fizessenek a szoftverekért, ellentétben a magánszeméllyekkel.
    Tehát a MS ''befektetése'', az hogy olcsón adja a termékeit a diákoknak, akik dolgozóként majd a céget a MS termékek használatára ''szorítják'' valószinüüleg megtérülöö befektetés, különben nem csinálnák már évek óta. Ezzel számomra maga a MS igazolta, hogy az üzleti szektorból várja, és szerzi a bevételei nagyobb részét.

    Magánvélemény: Engem ez a dílerek ''beetetöös'' taktikájára emlékeztet, de ha valakinek nem tetszik ez a szó, hát ne vegye figyelembe, mintha nem is mondtam volna.

    Ha ezt elfogadjuk, akkor nézzük meg mit ér el a MS azzal, ha lehetetlenné teszi az egyszeri felhasználónak a szoftverei használatát.

    Manapság már nem az iskola az elsöö hely ahol a gyerekek a számítógéppel találkoznak, java részük már ismeri a gépet mikor oda kerül, ha máshonnan nem, hát játszott már vele. :)
    Ha nem MS szoftverrel ''szerelt'' gépen ''tanult meg járni'', akkor sokkal kisebb affinitása lesz ezekhez a szoftverekhez, uram bocsá, lesz összehasonlítási alapja (jelenleg ez szinte teljesen hiányzik), és esetleg ezeket rosszabbnak találja az eddig általa használtaknál. Ha másban nem is, de árban mindenképpen.
    Ha lehetetlen feltört MS szoftverekhez hozzájutni (mert lehetetlen ööket feltörni), akkor biztos, hogy ez lesz a helyzet.
    Hosszú távon a MS elkötelezett magánfelhasználókat veszít.
    Pedig az elkötelezett magánfelhasználók jelentik az elkötelezett céges felhasználókat.
    Azaz kevesebb cég fog MS termékeket használni, azaz kevesebb lesz a haszon.

    Már csak az a kérdés, hogy a kiesett ''céges hasznot'' ellensúlyozza-e a megnövekedett ''magán haszon''.

    Magánvélemény: Nem hiszem, mert ez egy kicsit ördögi kör, ha a cégnél linuxot használunk, akkor mi a fenéért vegyem meg a Windows-t otthonra drága pénzen? Márpedig, ha a wint csak drága pénzen vehetem meg, akkor az elööbbiek szerint a cégnél inkább linuxot fogunk használni.

    Ha igen, akkor mindent bele, feltörhetetlen szoftvereket kell gyártani.
    Ha nem, akkor mindent bele, látszólag feltörhetetlen szoftvereket kell gyártani, amiket aztán lelkes felhasználók mégiscsak feltörnek, és minden Pistike gépén ilyenek fognak muzsikálni.

    Szerintem a második eset a valós.

    Ha valaki reagálni szeretne, ( kérem ne flémet!!) akkor szépen kérem annál többre méltasson, mint hogy ez egy nagy baromság, és kész.
    Mondjuk lehetne, hogy elkezdi a mondandóm elejérööl, idéz, aztán megcáfol, és összeomlasztja a mondandóm struktúráját. (márha talál benne olyat hogy struktúra :) )

    [Szerkesztve]

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz dabadab #136 üzenetére

    Igen tudom én is, hogy feltörhetetlen program nem létezik. De talán elegendööen nehezen feltörhetöö igen.

    Ez amúgy szerintem nem premissza volt, nem ebbööl következnek a dolgok. Ha ez lenne a helyzet, akkor valami ilyesmit írtam volna, hogy:

    Mivel a MS nem készít feltörhetetlen programot (ami pedig lehetséges volna) ebbööl következik, hogy....

    én viszont azt mondtam, hogy: A MS-nak nem áll érdekében feltörhetetlen programot készítenie (sööt, ennek ellenkezööje áll érdekében), lényegében nem vizsgálva, hogy tudna-e ilyet írni, ha akarna, vagy nem. (elegendööen nehezen feltörhetööt értsetek ez alatt)

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz rdi #138 üzenetére

    -Apa, vegyük meg az új vidózt!!
    -Jól van kisfiam, ha neked az kell. Mennyi!! Ez apád havi keresete. Nem tudod a haveroktól kölcsönkérni?
    -Nem megy apa, ez feltörhetetlen, nem úgy mint az elöözöö vindóz.
    -Francba! Te figyelj, a Józsi gyereke valami ubuntut használ, azt mondja minden megy rajta ami a vindózon ment, és ingyér van, szaladj át hozzá, nézd meg elööbb azt.

    Szerintem azért lehet, hogy a gyerek is megtapasztalja az árat.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz rdi #141 üzenetére

    Az elöözöö postom arra volt válasz, hogy szerinted a gyereknek semmi köze a windows árához. Amíg az feltörhetöö, azaz kvázi ingyenes, addig ez tényleg így van, de ha muszáj(lenne) érte fizetni, akkor már nem áll.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz VladimirR #144 üzenetére

    Azért ez furcsa. Gépelek egy rakást, szerintem logikus láncolatot szervezek a tényekbööl, és elképzelésekbööl, valamilyen következtetésre jutok, erre te azt írod, hogy: azt maga sem gondolta komolyan (remeljuk).

    Miért ''reméljük''? Mert ha komolyan gondolta volna, akkor valami nagy baj történt volna, vagy mi?

    Hát pedig egészen komolyan gondolom, és néhány hozzászólással elööbb el is olvashatod, hogy miért gondolom komolyan. Ha abban valahol hibát találsz, akkor kérlek mutass rá, hogy hol, mi a rossz a gondolatmenetemben. Ha ezt megteszed, és sikerül az érveiddel meggyööznöd, azután már valóban nem fogom komolyan gondolni. Azután az egész csak egy hülye agymenés lesz. De kérlek ehhez használj érveket, lesajnáló félmondatok helyett!

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz rdi #149 üzenetére

    De a kérdéses mondat nem a kiindulópont, hanem a végkövetkeztetés. Azaz öö a végkövetkeztetéssel nem ért egyet, bár sehol sem cáfolja az odáig vezetöö logikai láncot.

    Ha pl. azt mondta volna, hogy nem hiszi el, hogy a MS az üzleti szférából szerzi a nyeresége nagyobbik részét, mert itt és itt, ez meg az a hiteles kimutatás ennek ellentmond, akkor azt mondanám, hogy jó. Innentööl az általam ebbööl a ténybööl (illetve tényként kezelt dologból) származtatott összes következtetés legalábbis igen ingatag alapokon áll, sööt.

    Hogy a példádnál maradjunk, öö még csak kétségbe sem vonta a P. tétel bármely kiindulási axiómáját, nem hogy cáfolta volna azt. Egyszerüüen kijelentette, hogy reméli nem gondolom komolyan, hogy egy derékszögüü háromszögben a két befogóra állított négyzetek területe stb..., mindezt anélkül, hogy a kiindulási axiómák bármelyikét, vagy a bizonyítás lépéseinek bármelyikét cáfolta volna.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz VladimirR #150 üzenetére

    ''erdemes megismerkedni olyan programozasi fletevesekkel is, mint pl az, hogy ''feltorhetetlen vedelem nincs''
    de lehet megis nektek van igazatok, s a microsoft elsokent megalkotta a feltorhetetlen os-t, csak jol eltitkolja, s tovabbra is feltorheto vedelemmel adja ki''


    Arra gondolsz itt, hogy a MS nem azért csinál feltörhetöö win-t, mert az neki érdeke (ahogy én állítom), hanem azon egyszerüü okból, hogy feltörhetetlen védelem egyszerüüen nem létezik, és ugye éppen nekik sem sikerült ezért azt megalkotni?

    Valóban, abban igazad lehet, hogy nincs feltörhetetlen védelem (fogadjuk ezt most el, mindenféle bizonyítás nélkül), kérdés, hogy létezik-e olyan védelem ami elegendöö ideig feltörhetetlen. Mondjuk addig a 4-5 évig amíg a vista a polcokon lesz.
    Szerintem ilyen létezhet, de se pro, se kontra nem tudok állást foglalni.
    De hosszú hozzászólásomban végig azt bizonygattam, hogy ha létezne is ilyen védelem (ami a vistának tökéletes védelem lenne) akkor sem lenne érdeke a MS-nak ezt alkalmazni.

    De azt sem zártam(zárom) ki, hogy a MS-nál mégis megalkották(és használják is) a vistának tökéletes védelmet, ám ekkor szerintem a MS ezzel maga alatt vágja a fát.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

  • regent

    aktív tag

    válasz VladimirR #154 üzenetére

    A már egyszer leírt érveim azt támasztják alá, hogy a MS, ha profitot akar, és meg szeretné öörizni a piacvezetöö pozícióját, akkor nem fog feltörhetetlen védelmet alkalmazni.
    Lehet, hogy tudna, (te állítod, hogy nem, mindezt gondolom a múltbeli tapasztalatokra alapozod), de akkor sem érdeke.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

Új hozzászólás Aktív témák