Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz FTeR #11 üzenetére

    A tagosdi a következőképpen működik:
    - összehívnak egy egyeztetést a magyar iso szervezetben, szabálytalanul, ahol az ms rádöbben, hogy minden eddigi praktikája ellenére sem fog átmenni a kacatja
    - a szabványosítási szervezet magyar tagozatába való belépés nem eget-földet rengető költség (25 és 50 ezer forint közötti összegek röpködnek a neten, a belépő vállalat, szervezet mérete szerint), ezért hirtelen sok kkv jelentkezik és fizeti meg az éves tagdíjat
    - hogyhogy nem, ezek a kkv-k mind ms kiemelt/certified/ilyenolyan gold meg egyéb partnerek.

    Annyira kilóg a lóláb, hogy az ms, a buktát sejtve, felbiztatott egy csomó vállalatot, hogy lépjenek be és legyenek strómanok, hogy ezen nem lehet simán átlépni.

    Akkor se tetszene a dolog, ha nem ms csinálta volna, és valljuk be, az eddigi hsz-eimben nem azon volt a hangsúly, hogy a formátum gagyi (mert gagyi), hanem azon, hogy ezzel a módszerrel sóhivatalt csinált az ms egy nagyon fontos szervezetből és ezt senki nem tudja megakadályozni.

    Például http szabvány egy van, például elektromos áramot is csak egyfélét találsz a téged körülvevő világban, és még sorolhatnám.

    A kérdés nem az, hogy egy vagy több szabvány létezhet, hanem az, hogy egy vagy több szabvány léte viszi-e jobban előre a fejlődést. Létezik többféle elektromos áram szabvány. Ez előbbre vitte a fejlődést? Jobb neked, hogyha Amerikában akarod használni az elektromos eszközödet, akkor trafót kell venned? Jobb neked, hogy az angol dugaljokhoz való kiegészítőt kell venned, ha Angliában kell áram?

    Szabványok között valóban vannak jobb és kevésbé jó, kihalt szabványok. Szerencsére az ms által a tcp/ip helyére kitalált szabvány megbukott. Nem lenne rossz, ha a doksijaink csereszabatosak lennének.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák