Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim Tonic

    nagyúr

    válasz VladimirR #17 üzenetére

    Mondjuk baromi messze jársz az igazságtól, de tőled elfogadom, hogy ezt is jobban tudod. Ha nem így tennék, azt is megmagyaráznád. Az ''úr'' megszólítás nem akart sértés lenni, sem személyeskedés. Inkább én éreztem annak, lehet, tévesen.

    Azért elmondom, mi a meglátásom:
    Ha valamennyire ismersz, tudod, hogy nem vagyok pártoskodó ember. Divatból nem szoktam fikázni. Ugyanúgy leurrogom a jogtalanul okoskodó, pocskondiázó embereket, mint Te, csak finomabban. Legyen windows, linux, matáv, hardver, stb téma.
    Ebben az esetben viszont tényleg van egy kellemetlen ellenérzésem. Megpróbálom kifejteni, miből fakad. Az interneten senki nem szereti a valódi nevét használni, itt leginkább elterjedt dolog nickeket használni. Létrejött az iwiw, ami pont úgy gerjesztett bizalmat az emberekben, hogy kizárólag ismerősön keresztül juthattál be, aki amúgy is tud rólad minden infót. Megvette a DT csoport, ami elég sok emberben szít ellenszenvet. Most hagyjuk ki, kiben miért.
    Vagyis az egyik probléma az, hogy pont az veszik ki az iwiw-ből, amitől eddig érdekes volt sok embernek. Biztosra veszem, hogy ha eredetileg is DT megoldás lett volna, fele ennyi felhasználója lesz, illetve alig páran írnák be valódi nevüket.
    A másik probléma pedig tényleg az, hogy egy egy többszázezer nevet tartalmazó adatbázis, amit egy ekkora cég kihasználhat. És mivel ilyen a piac, ki is fogja használni. Nem azért mert DT/T-online, hanem azért, mert pénz. Minden cég megtenné. Ha nem hasonló szándéka lenne vele, akkor nem vette volna meg ennyi pénzért.

    Az iwiw-re írni felesleges. Eleve megtették már mások, szintén felslegesen.
    Féltenem nincs mit, mert semmilyen legális dologban nem vagyok benne. Se DVD, se szoftver, se egyéb. Tehát nem ez mozgat. De amikor eldöntöttem, hogy kiadom az adataimat, akkor másnak adtam. Most valaki ezt pénzért megvette. Vagyis akinek adtam, pénzért eladta. Szerintem sokan nem egyeznének ebbe bele. Kb. ennyi.

    Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

Új hozzászólás Aktív témák