Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Davee Mester

    csendes tag

    válasz dabadab #4 üzenetére

    Ez nem feltétlen van így dabadab. A CD eladás világszerte jó üzlet, és ha a vásárlók magatartása itthon is hasonló lenne mint modnjuk az USA-ban, ezt éreznék hazai a zenészek is. A DRM addig szüksége mint ''Digitális Rendőrség'' amíg a vásárlók magatartása nem változik. Ha nem lett volna rá indok szerinted melyik major költött volna rá milliókat? (nem forintban)
    és bevallhatjuk jobban műkszik mint a fizikai lemezen kipróbált másolás védelem.
    Szerintem a digitális legális zenevásárlásban aért van valamiz jó, pl: hogy nem kell az egész albumot megvennie annak aki nem akarja, elég azt a tracket amelyik megtetszett mondjuk egy rádió adásból. Sőt, mivel minden olyan album elérhető digitálisan ami esetleg nem jelent meg pl.: Magyarországon fizikai hordozon, az Online zeneárúházak repertoárja különösen széleskörű. Szóval csak arra akartam rávilagítani, hogy van ennek előnye is, bár most fejlődik, döcög, alakul, de ha a kritikákon kívül értelmes meglátosokkal állnak elő a piac szereplői, azért lehet ebből jót kihozni.

    Davee

  • Davee Mester

    csendes tag

    válasz dr faustus #40 üzenetére

    haló dr. Faust,
    Az igaz hogy haknizni jó és jól lehet vele keresni. Viszont az is igaz, hogy Te sem mész el egy olyan koncertre amit nem ismersz. És a lézengős 10 fős haknik viszont nem kifizetődőek, mert legközelebb valószínű más előadót fognak meghívni. Na ez a kiadó dolga. Befuttatni a sztárt amíg ismerté válik. Az előadók nagy többsége nem marketing szakember, vagy sajtó promóter avagy rádió-TV promóter. Ez nem baj. De amíg ezt a munkát nem végzi el kiadó, plussz a lemeze terjesztését, addig nem lesz hakni. A digitális tartalommal ugyan ez a helyzet, mondjuk ha a Back2black szeretne megjelenni online + mobilon, akkor egy nem 1szerű programozói tanfolyamot kell elvégeznie, plussz nem árt egy saját stúdió vagy bérlés. Ez a szolgáltatók technikai elvárásai miatt van. Így talán nagyobb jelentőssége van a kiadónak azok szemében akik azt hiszik csak a CD-árának ''x'' százalékáért lógatják a lábukat. :)

    Davee

  • Davee Mester

    csendes tag

    válasz dabadab #44 üzenetére

    Abban igazad van hogy vannak korlátok amiket a DRM teremt. Nem hiszem, hogy a megoldás abban lenne, hogy el kell törölni, bár lehet. Ez nem itt fog eldőlni. Viszont fejleszteni mindent lehet, én ebben látom a jövőt, és nem a majorok főnökeinek bírálásában.
    Az tény hogy eik a lemez eladás, de mondjuk ha egy előadó világszerte elad több millió albumot, arra már lehet sikeres túrnét építeni szerintem. Azért az nem kevés.

    A magatartásról annyit, hogy mondjuk Németországban a helyi legális zeneárúház veri az iTunes forgalmát. Nem feltétlen a ''lopás'' az internetes felhasználás alapja, ezt kell egy kiadónak is megérteni. Ma ciki egy bumszli discman-nel rohangálni, akkor minek a CD? Ebben az esetben a digitális zeneforgalmazásra kell hangsúlyt fektetni, és belőni az árát a megfelelő szintre. Ezen egyébként hozzá értő emberek dolgoznak.

    Davee

  • Davee Mester

    csendes tag

    válasz t72killer #96 üzenetére

    érdekes meglátás :)
    Azért a zeneipar és a karácsonyfa üzlet nehezen összehasonlítható.
    Azért nem értem a minőségbeli kritikát, mert pont azért jó a sokféleség mert mindenki megtalálja benne azt amit szeret. Mindjuk te nem vagy Lola rajongó , de lehet hogy akik kedvelik szintén emberek.És nem is szarozzák amit mondjuk te kedvelsz. Én egy lemezen nem láttam a Kötelező Megvenni matricát. Viszont ha ezek a zenészek megsértődnének és azt mondanák, kapja be mindenki ezentúl csak a barátaimnak játszom, mert nem tetszik amit csinálok, és ha tetszik akkor sem fizetik meg,,,, akkor lehetne kollektívan poharakkal edényekkel csörömpölni otthon.
    A jó vagy rossz szerintem a zene minőségében van. Mármint hangfelvétel, súdió, stb. ez sajnos pénzbe kerül.
    Mellesleg senki sem gondolja a magyar társadalomról, hogy eltartja a Nagy Multi Kiadókat, sőőőt. Ha nem nyomnák a tőkét bele , akkor nem lenne itthon lemez. Ne kergessünk illúziókat. Viszont ha mindenki így állna hozzá mondjuk nyugaton is, akkor megint csak a csörömpölés jönne.
    Szerintem a választékon kellene változtatni, illetve az árakon. Ez tény. (sajnos keveset keresünk, bár erről talán nem a zenész vagy a kiadó tehet.)

    Davee

  • Davee Mester

    csendes tag

    válasz virkir #66 üzenetére

    Ákos csak élőben lép fel nagy zenekarral.
    Ehhez nagy hely + technika és zenészek kellenek. Ezért 2 millió.

    Davee

Új hozzászólás Aktív témák