Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joghurt

    addikt

    válasz ngabor2 #2 üzenetére

    A más versenytársaktól való 100%-os beszedés csak akkor megy, ha mindegyik mellé állítasz egy rendőrt, amellé meg egy másik rendőrt, nehogy az elsőt lefizessék stb.

    A magas sápoknak mindig is megvolt a feketegazdaság felé terelő hatása. A nagy amerikai szesztilalom is csak arra volt jó, hogy felhajtsa az árakat, és a feketézők még nagyobbat szakítsanak rajta.

    Már rengeteg helyen rengetegszer elmondták, hogy mi is a baj a jelenlegivel: minden bele a nagy kalapba, a nagy kalapból nem tűnik fel a nagy lenyúlás, aztán a maradékot szét lehet osztani rengeteg, de nem elég felé. A nagy kalapban való részvétel kötelező, még ha nem is fizet neked. (Jelentkezzen, aki egy fillért is kap az Artisjustól a telefonközpontra felfütyörészett saját szerzeményért, miközben ''adózni'' kell utána!) Ha nekem tetszik mondjuk az Allergia sertésbalett, miért nem támogathatom őket közvetlenül, miért az Artisjus akaszt le bazinagy jogdíjat, amiből aztán kedvenceim egy fillért sem kapnak? Nem akarom Máriót hízlalni.

    Szintén hasonló, amikor Zoránnak nem engedte az Artisjus a saját dalszövegeit felrakni a webre, merthogy ők majd jól közös jogvédnek. A vége az lett, hogy Zorán saját szerzeményeinek közléséért fizeti az Artisjus táblázata szerint a sápot, amiből aztán részarányosan visszakap töredék %-ot. Nekem kicsit nonszensz, hogy ugyanannyit fizet a szerző a saját anyagának kirakásáért, mint ha én raknám ki a saját weblapomra ugyanazt.

    A tej élet, erő, egészség.

Új hozzászólás Aktív témák