Új hozzászólás Aktív témák

  • Thrawn

    félisten

    válasz dabadab #40 üzenetére

    Ezt nem vitattam. Egész pontosan a fordító lekérdezte milyen processzorral van dolga, "genuine.intel" esetében ment az SSE, a többi esetben nem. Ma viszont már működik, ezért visszakanyarodnék az eredeti feltételezéseimhez.
    Miért teremtettek ezzel hátrányos helyzetet a többi processzorgyártó számára? Szándékos volt, vagy nem?

    dezz: "...még mindig jobban fordított, mnit a GCC..."
    Akkor ez most érv ellenük? :F Elég nagy architektúrális eltérések vannak a konkurens processzorok közt, hogy kijöjjön az a 20-30%-os különbség, nem kell oda még pluszban a vendorID-lekérés.

    Nyilván a kódot az Intel saját processzoraihoz optimalizálja, de mivel a saját fordítójáról van szó, ezt megteheti. A konkurenciára még ha akarnának sem tudnának optimalizálni, mert ahhoz túlságosan mélyrehatóan kellene tanulmányozniuk azok felépítését (cache-hierarchia, branch-prediction, stb), ezt szerintem semelyik más gyártó nem engedné/engedhetné meg. Egyszóval patthelyzet.

    A legegyszerűbb persze az lenne, hogy egy harmadik fél készítené el a compilert, aki közvetlen kapcsolatban áll az összes gyártóval és mindenki számára megfelelően optimalizált fordítóval tud előállni. Túl szép lenne...

    Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

Új hozzászólás Aktív témák