Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pmikloska

    aktív tag

    válasz parandroid #36 üzenetére

    A helyigény fontos dolog, de csak akkor, amikor utazni mész, vinned kell több könyvet valahova stb. Különben eltűnnek majd a könyvespolcok??? Milyen szép is tud lenni egy dolgozószoba tele könyvekkel a polcokon... A könyvtárakról ne is beszéljünk...
    És a könyvek értéke? Szóval elég sok érv szól az igazi könyvek mellett IS! Azért emelem ki, mert egyébként nagyszerű ötlet az e-könyv olvasó.
    Egyetlen gondon van még mindig ezekkel. Sokan írtátok, máshol is hallottam/olvastam már, hogy kisebb és nagyobb kijelzős telefonokról stb. olvastok. Szerintem elég fárasztó ez a szemnek. Még ezeknek az e-könyv olvasóknak is kicsi a kijelzője. Véleményem szerint az átlagos könyvméretet el kéne érniük a készülékeknek is. Nézzétek meg pl. a linkelt blogban azt a képet, ahol a srác olvas. Én ugyan jól látok közelre, de azt hiszem, nem tudnék ilyen távolságból olvasni olyan méretű szöveget, amit megjelenít. Vagy itt van egy könyv mellett. Ez az az átlagos könyvméret, amire gondoltam. Ugyan a gépezet majdnem akkora, mint a könyv, de a kijelző azért érezhetően kisebb nála.
    Van már elfogadható méretű kijelzővel szerelt e-könyv olvasó is, de annak sajnos valóban elérhetetlen az ára. Nézzétek meg az összehasonlító táblázatot a Wikipedia-n.
    Egy kicsit olyan ez, mint a netbook-os kijelző méret téma, persze nem szeretném idekeverni ezt most.
    Én még várom a további fejlődést e téren.

Új hozzászólás Aktív témák