Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    válasz edward2 #25 üzenetére

    Hát, a magyar viszonylatokat nem ismerem (gyanítom erről szólt a hozzászólásod), de angol szép- és szakirodalmat tonnaszámra lehet venni és találni is. Ezért is kéne nekem ilyen cucc :B

    Főleg, ha megnézed, ez az Amazon kütyüje.
    Ők meg elsősorban (e)bookforgalmazással foglalkoznak :U

    [ Szerkesztve ]

    “All nothings are not equal.”

  • bambano

    titán

    válasz edward2 #25 üzenetére

    Szerintem nem túl nagy bátorság kijelenteni, hogy ma már minden könyv számítógépen készül. A kimenetet el kell menteni elektronikusan is és meglesz minden újdonság.
    A régi cuccokat meg archiválni akarja a Google, a Fahrenheit 451, a Silent Library Project meg a Magyar Elektronikus Könyvtár.

    Ja, és gyakorlatilag minden, ami nekem a szakmámhoz kell, már évek óta megvan elektronikusan is, vagy csak elektronikusan.

    Jó lenne, ha lenne annyi időm, mint amennyi olvasnivalóm van.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • pmikloska

    aktív tag

    válasz edward2 #64 üzenetére

    Amennyiben nem a készülék, hanem a kijelzője lenne akkora méret, mint amilyen most az egész, akkor nem szólnék egy szót sem.
    A PDA-ról való olvasást hülyeségnek tartom, hát még a telefonról... véleményem szerint csak azok bizonygatják, hogy pedig az is jó, akik így olvasnak. ...és akkor hol van még a kihajtogatható napilap, amit sokan kimondottan szeretnek forgatni. Persze ez csak egy extrém példa, nem is várom el, hogy ekkora e-readerek legyenek.
    De egy rendes könyvméretet elvárok. Okéj, sok fiatalnak ez a mostani is megfelelne, de ha odaadod a szülőknek? Nem csak a fiatalok használhatják a modern technika vívmányait.

    Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a könyv érték is egyben.

    Természetesen egy kis lakásban több "gondot" okozhatnak az igazi könyvek, de ez is csak egy extrém kifogás, hogy egy ilyen kütyü mellett szóljon az e-book rajongó. Hangsúlyozom, nekem is tetszik az ötlet, a gép, az egész, csak még az én igényeimnek nem felel meg, és valószínűleg nem én vagyok az egyetlen. Azt igazán nem mondhatjuk, hogy mindenki másnak ez így jó lenne. Visszautalnék pl. az idősebbekre, akik - ha már annyira modernek, hogy használnának ilyet - akkor sem lenne kényelmes számukra egy kis képernyőt nézni. Ha pedig a betűméretet növeled - amivel egyébként én is tisztában vagyok, hogy lehet -, akkor a könyv jellegét veszíti még jobban el, mert milyen az a könyv, amiben bazinagy betűkkel van néhány sor egy lapon?

Új hozzászólás Aktív témák