Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz julius666 #24 üzenetére

    "ez mivel jobb, mintha vmi ingyenes tárhelyre felnyomná az illető a cuccait"

    Például itt nem kell "felnyomni" semmit egy vadidegen szerverre, minden a gépeden marad, csak az szedi le, akit érint. Nem kell elegendő tárhelyet keresgélni, gond nélkül megoszthatod az 500GB-os Filmek partíciódat is (persze ilyenre ott az FTP is, mint lehetőség, de a Unite kezelése egyszerűbb mind szerver, mind kliens oldalról.

    "Vagy van vmi más felhasználása is ennek az Unite cuccnak?"

    Igen, lásd lentebb.

    mindenkihez: Sokak szemében, úgy tűnik, Unite = torrent 2, holott nem. A Unite alkalmazások tulajdonképpen speciális minialkalmazások (widgetek), amik egyrészt képesek szerverként működni, másrészt kezelni tudják a gépen lévő fájlokat. A fájlmegosztás, letöltés,feltöltés egy kézenfekvő felhasználási terület, de korántsem az egyetlen. Jó példa erre a már elkészült felhasználói JavaScripteket kezelő (ki- bekapcsolás egy kattintással) alkalmazás, vagy a Google Docs-hoz hasonlatos, kooperatív táblázatkezelő példaprogram, a Gridnite. Egyik sem a klasszikus töltögetős feladat, de mindkettő lehetségessé vált a Unite-al. Vagy itt van mondjuk ez a tennivalók lista (itt sem a konkrét megvalósítás az érdekes, hanem a lehetőség és az ötlet).

    Szóval szerintem a potenciál megvan benne, ez így együtt talán újdonságnak is nevezhető, a legfontosabb kérdés, hogy hány és milyen alkalmazás készül hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

  • Nekomajin

    aktív tag

    válasz julius666 #24 üzenetére

    Nem is a te postodra reagáltam. :) Sőt, inkább úgy általában írtam, amit írtam. Akinek nem inge, nyilván nem kell, hogy magára vegye.

    A felhasználással kapcsolatban viszont te is leragadtál az egyszerű fájlmegosztásnál. De egy példa mondjuk az, (amit már itt is olvastam,) hogy ha te mondjuk webdesigner vagy, akkor nem kell állandóan feltöltened a frissített fájlokat, hanem a tőled kapott jelszóval a megrendelő real-time-ban tudja követni a változtatásokat, és mondjuk MSN-en, vagy éppen a Unite-on keresztül chaten tud rájuk reagálni. De hogy ne csak web legyen, akár egy egyszerű plakátról is lehet szó, ami benne van a Unite számára engedélyezett "megosztási" mappában.
    Ha csak ez az egy értelmes funkció működik majd a Unite-ban, sok felhasználónak már megérte. (Hogy az Operának megérte-e, az más kérdés.)
    De ott van a zene streamelés. Lekapsz egy jó mixet a netről, meg akarod mutatni a 200 kilóméterre lakó barátodnak, akkor mit csinálsz? Megadod neki a linket, hogy ő is töltse le az egészet, esetleg feltöltöd te valahová, ha macerás volt letölteni, vagy esetleg bedobod a Unite-ba, ő belehallgat, aztán ha tetszik neki, akkor letölti, vagy másnap elviszed neki a suliba, vagy valahogy megoldjátok? Nyilván a Unite a logikus, nem?

    És ha minden igaz, akkor alkalmazásokat bárki fejleszthet majd, ami (nyilván valamilyen ellenőrzés után) elérhető lesz az Opera weboldaláról, így pedig csak a képzelet, (meg az érdeklődés) szabhat határt a lehetőségeknek.

    Szóval ott van egy cucc a böngésződben, amit ha nem használsz, akkor nem zavar, mert észre se veszed, hogy ott van. Viszont ha esetleg megjelenik valami jó alkalmazás, amit te is tudsz érdemben használni, akkor egy kattintással aktiválhatod, és használhatod. Egyszerűen nem látom a negatív oldalát a dolognak. Ez is olyan lesz, mint az email kliens vagy a widgetek vagy a torrent. Semmi hátrányod nem származik belőle, hogy benne van az alkalmazás a böngészőben, de nem használod.

    (A vírusok miatt sírók meg gondolkozzanak el azon, hogy hány másik potenciális vírusforrás van még a neten, amik közül sok nem is jelent valós veszélyt!)

    EDIT:
    Lásd még cousin333 postja egyel fentebb!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák