Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #06658560

    törölt tag

    válasz pilóta #3 üzenetére

    Nem szoktam ujratelepiteni, csak olvastam a MS-rol olyat, hogy ....-OK, rajottem mivel keverem, mint OEM termeket. Vista OEM alaplapcsere, uj alaplapra nem aktivalhato. Ha meg nem valtozott ez a dolog.

  • John Fowler

    tag

    válasz pilóta #259 üzenetére

    Az eredeti koncepció nem az volt.
    Más kérdés hogy sok geeknek aki szub-szub notit akar de nem volt rá pénze, annak felcsillant a szeme a gép láttán. De a kiinduló ötlet nem ez volt.

    Egyébként mindegy, olyan nagyon nem érdekel, mert ha valakinek megfelel az XP hát lelke rajta. Ami engem zavar, hogy sok ember aki aztán tényleg nem használja neten, cseten, és kis szövegiráson kivül másra a gépet (sok ilyet ismerek) az azért fog plusz pénzt kiadni és utána az XPvel szivni "mera linyuksz az nem kómpatibiliss".

    Nekem van otthon egy gépem, amin XP-t is használok és "hasonló" kaliberű (nagyjából: egy 1400-es Geode egy Matrox Parheliaval, és fél giga RAM-mal), és azon rendesen megy az XP. DE. Baromira tudni kell, hogy milyen progikat rakok fel rá, mennyi minden futhat egyszerre, picit bűvölni kellett a registryt, stb. És még igy is megborul nagy néha.

    Ezzel szemben nemrég szervizeltem egy ennél jóval gyorsabb, de szintén félgiga RAM-mal rendelkező gépet, akinek a usere a fent leirt netezős, fényképezős, csetelős, max 2 oldalas doksit irogatós ember -nem ért a géphez, csak használja.
    Ami ott fogadott az döbbenet: sok-sok feltelepitett -és futó- progi, mind zabálja a RAM-ot, kismillió virus, trojan, minden ami csak szem-szájnak ingere.

    Reinstall, 3rd party tűzfal + antispyware, és +1 giga RAM beledobásával oldottam meg a helyzetet... Igy talán "jó" lesz nekik. Na ez szerinted egy eee-PC-n kinek hiányzik?

    ''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány

Új hozzászólás Aktív témák