Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Hogy miért fájt a Mandrivának ez a lépés?
    Elég jó referencia lett volna ha elmondhatják, hogy az ő megoldásunkat használja Nigéria. Ezzel szemben ha windowsra cserélik a rendszert, akkor gyakolatilag semmi referencia értéke nincs az egésznek.

    Ha nincs simli a dolog mögött akkor talán az lehet még logikus, ha eredetileg is windows-t akartak, de olcsóbban jöttek ki a linuxos hardver + ms licensz kombóval. (Másképp mondva az ms nem vállalta be annyiért a hardver árát mint a Mandriva. Így viszont a megrendelő lehet olcsóbban megúszta, és az ms is jól járt - számukra referencia és pénz és népszerűsítés). Persze ez csak akkor esélyes ha a hardvert is az os gyártó szállítja és nem közvetett az üzlet - intel adja hw-t és az os licensz/support díja megy az os gyártónak.

    Ha van simli, akkor a kormány a saját országát károsította meg azzal hogy feleslegesen fizetett két cégnek. Miért nem vette akkor eleve az ms megoldását? (Esetleg ha az ms jelképes összegért adta a wint, akkor pedig tényelg etikátlan megfúrni így más üzletét, mégha közvetlen anyagi kárt nem is okozott a másiknak)... ha korrupció akkor egyértelmű bűncselekmény.

    Egyébként ahogy nézem elég szűkös a kapacitása ezeknek a gépeknek is.
    Gondolom Xp Pro embedded verzió fut rajtuk, de akkor is gond lehet ha kicsit összetettebb feladatra használnák a gépet. Nem tudom a Mandriva 2008 verzió milyen méretű, de ha a swappelést is nézzük és 256 megás a gép (1-2 gga ssd-vel) akkor a win igencsak meghalhat pár komolyabb feladattól, főleg ha valamit még rá is másolnak a gépre...
    Classmate OS Classmate HW

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák