Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Hogy miért fájt a Mandrivának ez a lépés?
    Elég jó referencia lett volna ha elmondhatják, hogy az ő megoldásunkat használja Nigéria. Ezzel szemben ha windowsra cserélik a rendszert, akkor gyakolatilag semmi referencia értéke nincs az egésznek.

    Ha nincs simli a dolog mögött akkor talán az lehet még logikus, ha eredetileg is windows-t akartak, de olcsóbban jöttek ki a linuxos hardver + ms licensz kombóval. (Másképp mondva az ms nem vállalta be annyiért a hardver árát mint a Mandriva. Így viszont a megrendelő lehet olcsóbban megúszta, és az ms is jól járt - számukra referencia és pénz és népszerűsítés). Persze ez csak akkor esélyes ha a hardvert is az os gyártó szállítja és nem közvetett az üzlet - intel adja hw-t és az os licensz/support díja megy az os gyártónak.

    Ha van simli, akkor a kormány a saját országát károsította meg azzal hogy feleslegesen fizetett két cégnek. Miért nem vette akkor eleve az ms megoldását? (Esetleg ha az ms jelképes összegért adta a wint, akkor pedig tényelg etikátlan megfúrni így más üzletét, mégha közvetlen anyagi kárt nem is okozott a másiknak)... ha korrupció akkor egyértelmű bűncselekmény.

    Egyébként ahogy nézem elég szűkös a kapacitása ezeknek a gépeknek is.
    Gondolom Xp Pro embedded verzió fut rajtuk, de akkor is gond lehet ha kicsit összetettebb feladatra használnák a gépet. Nem tudom a Mandriva 2008 verzió milyen méretű, de ha a swappelést is nézzük és 256 megás a gép (1-2 gga ssd-vel) akkor a win igencsak meghalhat pár komolyabb feladattól, főleg ha valamit még rá is másolnak a gépre...
    Classmate OS Classmate HW

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    Szerinem az átlag windows felhasználó sem ért a windowshoz... attól hogy elolvasás nélkül végigkattintgatja valaki az Tovább/OK gombokat még nem ért hozzá.
    Aki csak úgy ül win előtt hogy valami progit használ rajta, nem tud mit kedeni az esetleges felmerülő problémákkal... akár arról legyen szó hogy az eszközöknek driver kell a működésükhöz... akár valami hibajelenség adódik.
    A rendszer ismerete annyiban kimerül, hogy a start menüben vagy az asztalon kell keresni a dolgokat.

    A mai linuxok sem rosszabbak ilyen szempontból... általában feltelepíthetőek pár kattintással. Ha valamit be is kell állítani, akkor az átlag felhasználó winnel és linuxszal is megakad.

    Aki nem telepíti csak haszálja a bekonfigurált rendszert, az pláne nem kell hogy ismerje az os-t.

    Meg kell tanulni olvasni, értelmezni, és összefüggést keresni.

    Az szerintem nem indok, hogy MS Office nincs linuxra. Tudom, hogy senki sem írt ílyet, de másra nem tudok gondolni... linux és win alatt is egy programindító menű és parancsikonokkal dúsított asztal az alap. Csak a színben esetleg a pozícióban lehet különbség.

    Rendszergazdáknak jó tanács: ha olyan felhasználók dolgoznak nálatok akik nem képesek megtalálni az asztal másik oldalára rakott parancsikont, akkor küzdjetek az office 2007 ellen... mert hónapokig nem lesz egy nyugodt pillanatotok sem :DDD
    --

    Másrész win használóként találkoztam már olyan hibákkal amelyek évek óta feltűnnek a netet panaszok alapján, mégsem született megoldás rájuk és lövése sincs senkinek mia pontos oka a hibának. (most épp System Volume Information könyvtár két trükkös fájlja okoz bajt, mert nem lehet hozzájuk férni és emiatt pl a vírusírtó vagy bármely program ami megpróbálja végtelen várakozásba kezd - persze újratelepítéssel gyógyítható)
    Linux alatt ha megoldást nem is találtam rögtön mindenre, de azért ki szokott derülni az oka a problémának.

Új hozzászólás Aktív témák