Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz sh4d0w #8 üzenetére

    Én is támogatnám egy szavazattal a rossz hírnév kialakulását pártoló tábort, viszont ami leggyakrabban jelentkezik, az a magas hardverigény.

    Főnököm most vett egy notebookot, Vista Home Premium volt előtelepítve. Nem mondom, hogy tudása egy rendszerinformatikuséval vetekedne, de a gép testreszabásával, és egy internethozzáférés beállításával boldogul. Egy napot volt nála a gép, és habzó fejjel jött hozzám, hogy neki ezt azonnal szedjem le a gépről, mert:
    1) lassú...
    2) alig talál valamit a megszokott helyén.
    3) nem játssza le a videóit

    Ez a második pont talán kissé túlzásnak tűnhet, szerintem azért meg lehet találni a dolgokat, de valóban teljesen más logikát követ, mint az XP. Viszont anno: 98-ME-2000-XP. Nem volt ennyire átszabva a dolgok menete, helye...

    Szerintem szép és jó a Vista, a biztonságot érintő kérdésekben minden bizonnyal felül is múlja az XP-t valóban. De ami engem zavar, az az, hogy a Microsoft rá akarja a felhasználókra erőltetni az újat. Mindenáron. A kettes pont valószínűleg sok "cm-re megjegyzem-az-ikon-helyét-színét-formáját" felhasználót riaszt el a Vistától. Ezt lenne pedig az összes közül a legkönnyebb kiküszöbölni. Telepítéskor felkínálhatná az OS, hogy milyen felületet választhat a felhasználó: klasszikus W98 szerű, XP-s, vagy az új design. Mellette ott lenne, melyiknek mi az előnye, néhány rövid mondatban.

    A hármas pont viszont teljesen jogos! A "nagytudású", agyonvédett, legális használatú médialejátszást maximálisan támogató Media Center egy mezei videokamera videolejátszásával nem boldogult. Kapcsolódott a szerencsétlen, de a kodec letöltése már nem ment olyan flottul. Vagy maga a kodec. Én manuálisan pedig hiába telepítettem, indítottam újra, egyebek, nem akaródzott a lejátszás. XP-n egy mezei, 2MB-os alapabb codec pack elég volt a probléma megoldásához. Tehát a kiforratlanságra is lehet indokokat találni, ha szeretnénk.

    dajkopalinak meg gratula, a cikk valahogyan igen kellemesre, olvasmányosra sikeredett. Az idézet pedig méltóan koronázza meg. Nagyot ütött. :DDD

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák