Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz Narxis #103 üzenetére

    superfetchtől nem a progik lesznek gyorsabbak, hanem gyorsabban indulnak el. nekem 2 olyan progim is van, amiről tudom, h xp alatt perceket is eltöltöget indításkor, vista alatt meg kattra bevillan.
    gyorsabb max attól lehet, h -bármennyire is meglepő- egy mem igényes appnak, több mem juthat, mivel a vista felszabadít neki...

  • FTeR

    addikt

    válasz Narxis #107 üzenetére

    csak úgy általánosságban írtam, nem állt szándékomban ellenkezni.

    amikor az első pár hónapban párhuzamosan használtam őket, meg utána még 1-2 hónapik ha találkoztam xp-vel, akkor nem éreztem különösebben semminek a hiányát (leszámítva a startmenü keresőjét...), de pl tegnap (sok hónap után) telepítenem kellett egy xp-t és belőni hálózatra és egyéb dolgokra. és észre kellett vennem, h elképesztően fapados vistahoz képest.
    egyrészt xp telepítése alatt azért nem árt a gép előtt lenni, mert kérdezhet dolgokat, míg vista 1 dolgot kérdez az elején és legközelebb már mindent beállítva használatra kész.
    ha xp felkúszott, akkor drivereket kell vadászni, frissítéseket felrakni, beállítani monitort/felbontást, stb.
    vista ezzel szemben már telepítésnél leszedi a frissítéseket és a drivereket is, egyből normális felbontásban indít és minden müxik**. hálózati cuccokat belőni meg összehasonlíthatatlanul egyszerűbb. ott van rá a network & sharing center. xp-n meg ezer fele kell állítgatni, ha egy fullos hálózatot szeretnénk belőni. ráadásul vista elég információval lát el ahhoz, h ha kicsit talpra esettebb az ember, akkor elsőre meglegyen minden, akkor is ha először csinálunk ilyet (és ügye vistánál még a pro-kkal is így van ez :) ).

    **feltéve, h van hozzá hivatalos driver, mert akkor a win update megtalálja, egyébként természetesen gondok lehetnek vele. de példának okáért, a beépített általános video driver simán megteszi. én még játszottam is vele...

    megint csak nem ellenkeztem :) csak irkálok össze vissza.

Új hozzászólás Aktív témák