Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz #51736960 #4 üzenetére

    nagyon nem. technológia szempontból max a driver probléma miatt, de Me-nél ez könnyen orvosolható volt, mivel w9x és 2k drivereket is benyelt és csodálatos módon javult a stabilitásra, ha w98se-re lett telepítve frissítésként.

    Me-re alig szántak 1 év fejlesztés és csak tűzoltás volt arra problémára, h nem akarta mindenki a 2k-t használni otthon, irodában és szerveren is.
    Aztán ez a 2k lett az a win, amiről a cégek egy része nem akart a xp-re váltani, ami után az xp lett az a win, amiről a cégek egy (másik?) része nem akar vistára váltani.

    a legtöbb cég simán kihagy 1-1 generációt vagy 2-3 éves késéssel áll át, amikor már megjelent egy újabb.

    jelenleg úgy áll a dolog, h ms kivett pár olyan rendszergazda progit, amit xp-ben nagyon szerettek. w2k8-al igárnek vmi új megoldásokat. a w2k8 sok szempontból is nagyon jónak ígérkezik, szal nem kizárt, h megdobná a vista átállás ütemét is.

    és nem mellesleg jön a VS2k8 is, ami már teljes gőzzel a vistára gyúr. habár itt megjegyezném, h a 4 legnagyobb (és pár kissebb) vista fícsör a .Net3.0-3.5 része, ami van sp2es xp-re is.
    itt megjegyezném, h érdekes módon ennek ellenére sem szabadulnak az emberek attól a gondolattól, h az ms kényszerít.

    //
    vista kapcsán 2 dolgot emelnék ki, az egyik a biztonsági törekvések, másik a UI usability fejlesztések és itt nemcsak a GUI csicsára gondolok.
    utóbbi kapcsán még 1 gondolat:
    osx kapcsán mindig az effekteket hozzák fel mint fantasztikus inovatív találmányokat, most belekerült pár szolidabb a vistába és nagyon sok embernek ez is sok. érdekes látni, h miben is tér el a nagy átlag júzer igénye attól, amit egy jóval kissebb rész hisz róla.

Új hozzászólás Aktív témák