Új hozzászólás Aktív témák

  • Georgee_

    csendes tag

    Mikor a cikket elkezdtem olvasni, akkor azt hittem, hogy kapunk is valamit a marketing szöveg helyett, de csak meg lett nekünk magyarázva, hogy ha nem működik az amit (drága) pénzért megveszünk, az azért van, mert annyira új és szuper, hogy csak na! :C

    Még az is egy elég érdekes dolog, hogy szűklátókörú vagyok, amiért a kiismert, relative stabilan működő XP-t, nem cserélem le olyan Vistára, ami többet követel a géptől és olyan funkciók vannak benne, amit nem használok.

    Én már az XP SP3-on is csodálkozom, hogy egyáltalán kihozzák, hiszen azért nem kell fizetnie a letöltőnek, míg ha Vistára vált, akkor ugye tejelhet. Mondjuk lehet, hogy olyan biztonságossá teszik az XP-t, hogy minden nap lassulni is fog egy kicsit, csak hogy ösztönözzük a fafejűeket! :D

    A MiniWin-hez csak annyit, hogy főiskolán kellett írnunk, illetve forrásból visszafejtenünk és újradokumentálnunk olyan mikrokernelt, ami Z80-asra íródott. Sajnos már nem emlékszem pontosan minden paraméterére, de az egész gépnek volt talán 64k memóriája, abbe kellett beleférni a kernelnek és az egyéb adatoknak is. Többfelhasználós, több szálas, realtime rendszer volt hálózattámogatással.

    Az meg, hogy nem tudnak olyan mikrokernelt írni, ami elég gyors és így kénytelenek monolitikus irányba nyitni, azt megint nem nevezném süvegelendő dolognak.

    Üdv:
    Gee

Új hozzászólás Aktív témák